У Львові планують подорожчання проїзду в автобусах

12:15 23 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.comments.ua

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак повідомив у середу, 23 січня: «На найближчий виконком ми будемо виносити два рішення – про безкоштовний проїзд пенсіонерів і про коригування тарифу до семи гривень».

У прес-службі Львівської міськради повідомили в середу, 23 січня: «Пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3-ї групи будуть їздити у Львові безкоштовно у всьому міському громадському транспорті. Таку домовленість досягнуто між міською радою та перевізниками. Відповідне рішення буде розглянуто в цю п’ятницю на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Також готується друге рішення — щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті. Рішенням передбачено, що коригований тариф вступає в дію після публікації в ЗМІ, тобто в перших числах лютого».

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак зазначив: «Відповідно до законодавства, орган місцевого самоврядування встановлює тариф на перевезення. Тариф має бути економічно обґрунтованим, інакше органи місцевого самоврядування мають компенсувати різницю в тарифах перевізникам».

Сергій Бабак також повідомив: «У нас на 2019 рік передбачені кошти на компенсацію для перевізників за перевезення певних пільгових категорій громадян. Складові тарифу за рік здорожчали – це паливо, запчастини, зарплата. Цілий рік у нас були складні перемовини з перевізниками. Ми знайшли спільну мову з перевізниками і вони відновлюють безкоштовне перевезення пенсіонерів і осіб з інвалідністю 3-ї групи».

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства також зазначив: «Розуміючи той рівень пенсії, який є в Україні, перевізники відновлюють возити пенсіонерів безкоштовно. На найближчий виконком ми будемо виносити два рішення — про безкоштовний проїзд пенсіонерів і про коригування тарифу до семи гривень. Ці зміни вступають в дію з дати публікації, тобто з перших чисел лютого».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів