У Львові перевізники пропонують підвищити вартість проїзду в маршрутних автобусах до п'яти гривень

22:34 9 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Lvivpost.net

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 9 квітня, відбулися повторні громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 9 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 9 квітня, відбулися повторні громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті». На слуханнях виступали начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, представники автотранспортних підприємств, громадських організацій, мешканці міста. 

Серед ключових пропозицій, які звучали на громадських слуханнях, були питання налагодження обліку пасажиропотоків у міських автобусах, скасування рішення виконавчого комітету №115, забезпечення якості перевезень та створення робочої групи. Як зазначив головуючий слухань, заступник начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевскький, «всі пропозиції будуть внесені в протокол громадських слухань. та будуть обов’язковими для розгляду Львівською міською радою».

Також вкінці слухань прозвучала пропозиція від громадських організацій визнати слухання не легітимними, оскільки на них не обговорювали розмір тарифу на проїзд. Після цього голова Львівського осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Іван Велійка озвучив тариф на проїзд у міських автобусах, який розрахували перевізники:

«Щоб громадські слухання мали логічне завершення, я оголошую цифру, яка вже називалася неодноразово – це 5 грн. Робоча експертна група, яка буде створена, до засідання виконкому, а воно скоріше не буде, як на початку травня, проаналізує ці розрахунки, зробить свої розрахунки і буде рекомендувати виконкому, той тариф, який ми виведемо в результаті експертної оцінки».

Як додав начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир, виконавчий комітет може затверджувати тариф після того, як його розгляне та погодить Антимонопольний комітет України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів