У Львові – нові тарифи на повірку засобів обліку води і теплової енергії

17:36 7 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: novyny.lviv.ua

Їх затвердив сьогодні, 7 лютого, виконком міської ради.

Комплекс робіт із повірки, демонтажу, транспортування та монтажу одного лічильника (їх надає ДСП «Водомір») відтепер коштуватиме понад 85 грн 28 копійок. За словами начальника управління житлового господарства ЛМР Юрія Гольця, тарифи, які діяли до сьогодні, були розраховані у 2009 році, а розмір мінімальної заробітної плати тоді складав 744 грн., натомість зараз він сягнув 1218 грн., що, власне, й зумовило перегляд цих тарифів.

Юрій Голець пояснює також: «Якщо раніше мешканець, який мав один засіб обліку холодної води, сплачував за комплекс робіт із демонтажем та монтажем 49,74 грн, то зараз ця вартість складає 85,28 грн. За два лічильники сума становить 146 грн, а якщо є чотири засоби обліку, то це, як правило, квартири в Сихівському масиві, де вартість повірки становить 264 грн.».

Повірка засобів обліку, залежно від класу лічильника, проводиться один раз на три-п’ять років. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, у Луганську повірка лічильника зі встановленням коштує 122 грн, у Києві – 103,85 грн, у Чернігові – 104,8 грн.

Юрій Голець додає: «По Львову ми прийшли до цифри 85,28 грн, і хочу наголосити, що минулого року ми пройшли процедуру регуляторного акту, оголошення було у ЗМІ, і за місяць жодних зауважень на нашу адресу не надходило».

На переконання начальника управління житлового господарства ЛМР, це рішення дасть можливість ДСП «Водомір» надавати якісні послуги з повірки та обслуговування лічильників, які є в квартирах мешканців. Рішення вступає в дію з моменту опублікування.

Про це повідомляє сьогодні, 7 лютого, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів