У Львові, насамперед, ремонтують дорогі для мешканців будинки

14:06 27 вересня 2016 р.

Фото до новини

Коли в райадміністраціях вирішують, які будинки будуть цього року ремонтувати і що саме відремонтують, то обирають гірше з гіршого.

Про це сьогодні, 27 вересня, під час круглого столу на тему: «Як зробити прозорим відбір будинків у Львові для проведення ремонтів за бюджетні кошти», який відбувся у Львівському прес-клубі, повідомила голова Залізничної районної адміністрації ЛМР Надія Банах.

За її словами, якщо внутрішній балкон у старому будинку такий, що завтра впаде, то його будуть ремонтувати насамперед. А мережі можуть зачекати.

- Як ми знаємо, що цей балкон впаде, а той ні? Працівники ЛКП двічі на рік проводять огляд будинків і складають списки першочергових робіт, - розповідає вона.

Надія Банах каже, що в Залізничному районі є близько 500 будинків старої забудови, які давно не ремонтували, а термін експлуатації їх вже давно сплив.

- Звісно, ми реагуємо і на звернення мешканців. Але в нас є звернення з 2010 року, які весь час відтерміновуються, - каже голова Залізничної районної адміністрації ЛМР.

Заступник голови Галицької районної адміністрації ЛМР Андрій Зозуля зауважив, що в їхньому районі, насамперед, ремонтують ті будинки, мешканці яких готові долучитися до ремонту своїми фінансами. Хай би це були навіть відносно невеликі кошти.

- У нас будинки – які мають по сто років і більше. Але ми не можемо передбачити, що та чи інша каналізація вийде з ладу. Якщо дах чи балкон ми можемо запланувати в ремонти, то каналізацію – ні. А її треба ремонтувати в першу чергу, - говорить він.

В.о. начальника відділу капітального ремонту житлового фонду управління житлового господарства Львівської міської ради Олег Павлів зізнався, що мешканці не готові вкладати свої кошти в ремонт свого ж будинку. Вони вважають, що оплата за комунальні послуги передбачає й ремонт будинку та комунікацій. Хоча є поодинокі випадки, коли мешканці збирають гроші, оплачують якусь частину робіт чи виготовлення проекту.

- Але краще вкладають кошти мешканці багатоповерхівок. Може тому, що там їх більше, отже й гроші зібрати легше. І тому, що це новобудови і там менше роботи, - вважає він.

Водночас, будинки в центрі міста набагато важче відремонтувати. Тому що і мешканців там менше, і майже кожен будинок є пам’яткою архітектури, отже вимог до реставрації його більше, потрібно більше дозволів та документів та грошей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів