У Львові на 25% зросли ціни на довготривалу оренду, – експерт

16:59 11 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: home-poster.net

У серпні-вересні у Львові зріс попит на приміщення, які здають у довготривалу оренду. Про це в ефірі Громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) повідомив директор агентства нерухомості «Кристал» Роман Андрусяк.


Відео: Львівський прес-клуб

За словами фахівця, ціни на довготривалу оренду – півроку-рік – зросли в середньому на 25%. Це пов’язано з початком нового навчального року і приїздом до Львова студентів та біженців зі сходу України і Криму.

Ціни на короткотривалу оренду не змінилася. При цьому, зменшився сектор подобового здавання квартир. Частина з них перейшла в сегмент довготривалої оренди, де вищий попит і менше клопотів зі ротацією орендарів, вважає директор.

На ринку купівлі-продажу, за словами Романа Андрусяка, особливих змін не відбулося. Останні кілька років тут спостерігалося падіння попиту. Його спричинило українське законодавство. Зокрема, збільшення податку на оформлення угод купівлі-продажу – 2 % від експертної оцінки, яка доводить ціну квадратів до ринкової. Оформлення, наприклад, 2-х кімнатної квартири коштує 2 тисячі доларів, пояснив фахівець.

Львів не піднімає ціну на нерухомість, але намагається тримати її в доларах. Хоча останні тиждень-два спостергіається тенденція перерахування ціни за новим курсом в гривні і відтак - її зниження, пояснив Роман Андрусяк.

Сьогодні вартість квадратного метра житла у Львові коливається від 800 до 1 500 доларів. Найдешевші панельні квартири – в спальному мікрорайоні Сихів, найдорожчий – центр міста. Найдорожче квадратний метр коштує в однокімнатних квартирах. У новобудовах можна придбати житло і за 500 доларів за квадрат, повідомив директор.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів