У Львові економісти і правники шукають роботу, а органи МВС... міліціонерів

17:06 5 серпня 2014 р.

Фото до новини

Працедавці на Львівщині пропонують вакансії насамперед для водіїв, продавців, швачок , вихователів, охоронників і... міліціонерів.

Фахівці Львівського обласного центру зайнятості проаналізували, що у першому півріччі ц. р. посередницькі послуги з питань працевлаштування в центрах зайнятості області отримували 26 тис. осіб віком до 35 років, а це 52,4% всіх безробітних. Із них 2,5 тис. становили молоді спеціалісти після закінчення вишів, 1,8 тис. – вихованці професійно-технічних закладів освіти.

Серед випускників вишів, котрі звернулися за допомогою у пошуку роботи до центрів зайнятості, переважали фахівці, що навчалися за напрямом «Економіка, комерція та підприємництво» (926 осіб) і освоювали такі спеціальності: «Бухгалтерський облік» (молодший спеціаліст), «Фінанси», «Комерційна діяльність» (молодший спеціаліст), «Економіка підприємства» (молодший спеціаліст), «Облік і аудит». У «невтішному» рейтингу також опинилися випускники-гуманітарії (215 осіб), правники (189 осіб) і представники медичної сфери, що вивчали сестринську і акушерську справу (185 осіб).

За адміністративними даними, якими володіє служба зайнятості, 40,5 відсотка безробітних з числа молодих спеціалістів навчалися за державним замовленням, кожний п’ятий з них (0,5 тис.) був працевлаштований за скеруванням центрів зайнятості.

З-посеред безробітних – випускників професійно-технічних закладів освіти переважали ті, хто здобув фах кухаря, перукаря (перукаря-модельєра), оператора комп’ютерного набору, слюсаря з ремонту автомобілів, електрогазозварника, обліковця бухгалтерських документів. Посадовці центрів зайнятості допомогли влитися у трудові колективи 419 колишнім вихованцям профтехшколи, 70 з них працевлаштували за здобутою професією. Найлегше було підшукати роботу електрослюсарям і перукарям-модельєрам.

Труднощі у забезпеченні місцями праці представників молодого покоління спричинені не лише дефіцитом вакансій, але й низькою вартістю робочої сили. Які ж спеціалісти нині затребувані на ринку праці та на яку винагороду за роботу вони можуть розраховувати?

Найбільше пропозицій працевлаштування налічується для водіїв автотранспортних засобів (середня величина заробітної плати – 1786 грн), продавців продовольчих товарів (1406 грн), швачок (1533 грн), міліціонерів (2728 грн), кухарів (1320 грн), продавців-консультантів (1340 грн), електромонтерів з експлуатації розподільних мереж (2500 грн), вихователів (1445 грн), охоронників (1465 грн), трактористів (1505 грн). Працедавці також запрошують на роботу двірників (1370 грн) і підсобних робітників (1387 грн).

Відповідно до поданої працедавцями інформації, у січні-червні 2014 року середня величина заробітної плати з розрахунку на одну вакансію становила 1542,7 грн, тоді як середньомісячна заробітна плата у Львівській області за червень цього року досягла 3088 грн.

Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів