У Львові – 948 крамниць з алкоголем, у Кракові – 248

13:10 27 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: volynpost.com

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, кількість магазинів на одну особу, що продають алкогольні напої в нашому місті, більш ніж втричі перевищує їх число у Варшаві, Кракові та Вроцлаві.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 27 квітня, «Щоденному Львову»:

«Кількість магазинів на одну особу, які продають алкогольні напої у Львові, більш ніж втричі перевищує їхню кількість у Варшаві, Кракові та Вроцлаві. Загалом у місті їх налічується 948 – на близько 750 тисяч населення, понад 1/7 частина якого – неповнолітнє. Про це повідомили в департаменті економічної політики ЛМР.

Для порівняння, у Кракові, з майже такою ж кількістю мешканців, як у Львові, таких магазинів налічується в чотири рази менше – 248. А у столиці Польщі – на понад 1,7 млн. населення – їх 695.

Як зазначила Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР, находження до місцевих бюджетів на Львівщині від акцизного податку на роздрібну торгівлю підакцизними товарами – алкоголем, тютюном, паливом тощо – у січні-лютому склали понад 21 млн. грн. Цю суму перевищують лише аналогічні показники в Київській, Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях.

На одного повнолітнього у Львові припадає близько семи придбаних пляшок лікеро-горілчаних виробів (загальна сума – 4,06 млн. грн) та понад 17 пачок тютюнових виробів (загалом – 10,7 млн. грн). У першому кварталі 2015 року місцями торгівлею алкоголю у центрі міста здійснено на 10 рейдів більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів