У львівському парку «Знесіння» відроджуватимуть виноградарство

17:10 2 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Проект «Смак віків – Відродження традиційних виноградників у Львові» втілюватимуть упродовж трьох місяців у життя волонтери з Німеччини та Естонії.

Волонтери-стажувальники від «GLEN» – «Глобальної Освітньої Мережі Молодих Європейців» – уже зарекомендували себе якуспішні випускники вишів у країнах ЄС. Зокрема, Сігне з Естонії є ландшафтним архітектором, а Лєана з Німеччини – спеціалістом у сфері природничих наук.

Мета проекту «Смак віків – Відродження традиційних виноградників у Львові», який реалізовуватимуть волонтери з Німеччини та Естонії, полягає у впорядкуванні хаотичного землекористування у південно-західній частині парку, а також у долученні до співпраці зацікавлених і мотивованих людей для відродження традиційних методів у виноградарстві, у поєднанні з міським садівництвом. Для реалізації проекту вибрано ділянку над скульптурною фабрикою – на південних схилах парку, які зараз вкриті заростями самосіву, побутовими відходами тощо.

У результаті його реалізації, очікують покращення санітарного стану ділянки, розкриття панорам міста з вершин пагорба, відродження давньої культури виноградарства, поглиблення співпраці та пошук партнерів. Парк «Знесіння» є єдиною організацією в Україні з кількарічним досвідом успішної співпраці зі стажувальниками «GLEN».

Про це повідомили сьогодні, 2 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів