У Львівській ОДА сподіваються зменшити споживання газу в області на 32% у порівнянні з минулим сезоном

14:58 17 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ecoclubrivne.org

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, таке припущення висловив директор її департаменту ЖКГ Андрій Ільків.

Як повідомили сьогодні, 17 вересня, «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, керівники райдержадміністрацій, міст обласного значення та структурних підрозділів обласної адміністрації Львівщині мають подати до кінця тижня в департамент ЖКГ проекти, які передбачають здійснення заходів з енергозбереження. На цьому наголосив під час наради щодо зменшення споживання газу з головами РДА, мерами міст обласного значення, керівниками підрозділів ОДА, профільних підприємств т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, який також зазначив:

«Для Львівщини питання економії природного газу є вкрай важливим, особливо у той період, який ми зараз переживаємо. Всі знаємо, де ми купляємо природний газ. В енергетиці України склалась важка  ситуація, зумовлена дефіцитом енергетичного ресурсу. Але, попри це, ми зобов’язані достойно прожити цю зиму». 

Як повідомив голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко, на підприємстві створено антикризовий штаб оперативного реагування, який відповідатиме за надійне постачання газу споживачам в осінньо-зимовий період 2014-15 років. «Підприємство, як оператор, до проходження опалювального періоду готове повністю», – сказав Володимир Зленко. 

За словами директора департаменту ЖКГ Львівської ОДА Андрія Ільківа, комунальні теплопостачальні підприємства розробили заходи, які дозволять зменшити споживання природного газу. Це організаційні заходи (неухильне дотримання температурних графіків тощо), технічні (заміна обладнання котелень, тепломереж), тимчасові кризові (зменшення або припинення подачі гарячої води), переведення на альтернативні види палива. 

«На Львівщині налічується 17 комунальних теплопостачальних підприємств. Від впровадження заходів, які ними заплановані, можливо зменшити споживання газу на 32% у порівнянні з минулим сезоном», – розповів директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Андрій Ільків.  

Натомість у закладах освіти задля економії збільшують тривалість канікул. «Різні території мають різні плани. Дехто робить канікули у жовтні – листопаді. Це також прийнятна практика. Якщо технічно прораховано, що буде більша економія газу саме в цей період часу, а не в зимовий, як роблять більшість навчальних закладів, то це доцільно», – зазначила директор департаменту освіти Львівської ОДА Олександра Небожук. 

Окрім того, у бюджетній сфері Львівщини реалізовується Програма з енергозбереження. Заклади освіти мають на 2014 рік 4,2 млн.грн., за які здійснюється заміна вікон та дверей у навчальних закладах на енергозберігаючі, ремонт котелень і систем опалення, утеплення фасадів будинків, ремонт дахів.  Аналогічні заходи вживаються і в закладах охорони здоров’я. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів