У Львівській області шість пунктів габаритно-вагового контролю

17:41 9 липня 2020 р.

Фото до новини

За відмову від проходження ГВК запровадять штраф - три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Від сьогодні на сервісі відкритих даних транспортної галузі запрацював новий розділ, що містить найактуальнішу інформацію щодо габаритно-вагового контролю на дорогах України. Це дані щодо кількості перевірених інспекторами Укртрансбезпеки авто, складених актів порушень, нарахованої плати за проїзд. Крім цього, за допомогою нового ресурсу можна відстежувати динаміку перевірок у різних регіонах України, побачити, скільки працівників залучено до цієї роботи та в якій області виявлено найбільше порушень.

“Посилений габаритно-ваговий контроль на дорогах України триває. Тепер найактуальніша інформація щодо ГВК міститься на сервісі відкритих даних транспортної галузі. Ми за відкритість та доступність даних, адже це кращий контролер і показник ефективності роботи. Будьте пильними та дотримуйтесь правил”, - прокоментував запуск нового розділу міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Міністр нагадав, що у разі відмови водієм зупинитись для проходження габаритно-вагового контролю наразі передбачена адміністративна відповідальність. Крім цього, у законопроекті №3743, який вже зареєстрований у Верховній Раді, за відмову від проходження ГВК передбачатиметься штраф у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомило Мінінфаструктури.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів