У Львівській області 40 тисяч домогосподарств відключено від газопостачання

17:16 19 лютого 2019 р.

Фото до новини

Тільки цього року понад шість тисяч абонентів ТОВ «Львівгаз збут» отримали письмові повідомлення про заборгованість за послуги газопостачання.

Про це сьогодні, 19 лютого, під час прес-конференції на тему: «Причини виникнення боргів за газ, їхня структура та вплив змін у процедурі призначення субсидії на зростання боргів за газ», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила начальник відділу розрахунків ТОВ «Львівгаз збут» Ольга Чабан. 

За її словами,  станом на 1 лютого споживачі заборгували постачальникові газу понад 2,7 млрд гривень. 

- Основна причина – скорочення кількості субсидіантів. Так, минулого опалювального сезону субсидії отримували 515 тисяч абонентів. А цього – 235 тисяч, - говорить вона. 

Начальник відділу розрахунків ТОВ «Львівгаз збут» нагадала, якщо боржники накопичуватимуть борг, то отримають письмове попередження рекомендованим листом про припинення газопостачання. Якщо борг не буде погашений, то газ відімкнуть. А борг з абонента стягнуть через суд. 

- Найбільші боржники мешкають у Львові, Пустомитівському та  Дрогобицкому районах. Загалом в області є 500 тисяч злісних боржників, - зауважила Ольга Чабан. 

Вона закликає абонентів, які через певні обставини не мають змоги вчасно сплатити за газ, звертатися до ТОВ «Львівгаз збут» з заявою про реструктуризацію боргу. 

- На жаль, боржники не поспішають підписувати угоди про реструктуризацію боргу. А більшість тих, які це зробили, продовжують боргувати і не дотримуються умов угоди, - розповідає вона.

У Львівській області вже 40 тисяч домогосподарств відключено від газопостачання через борги. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів