У Львівській міськраді планують підвищити вартість проїзду в автобусах, – депутат

09:45 23 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/igor.telishevskyi

У п’ятницю, 25 січня, львів’ян чекає сюрприз від виконавчого комітету міської ради.

Про це повідомив депутат Львівської міськради Ігор Телішевський, який також розповів: «Виконком планує підвищити вартість проїзду у «маршрутках» Львова з п’яти до семи гривень!!! На сьогоднішній день ні депутатський корпус, ні пересічні львів’яни не отримали ні від приватних перевізників, ні від Львівського комунального автотранспортного підприємства №1 реального економічного обґрунтування тарифу на перевезення в автобусах Львова».

«Заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, який є основним лобістом у ЛМР щодо даного питання, не представив жодних розрахунків тарифу на громадських слуханнях щодо недопущення підвищення вартості проїзду, які відбулись 26 листопада 2018 року за ініціативи депутата фракції УКРОП Ігоря Зінкевича», – поінформував також Ігор Телішевський.

«Важливим чинником, чому не можна підвищувати тариф, є відсутність реальних показників пасажиропотоку на маршрутах. Ніхто не знає точної кількості пасажирів!!! На сьогоднішній день, як і комунальне підприємство АТП-1, так і приватні перевізники мають прямий доступ до готівки і ніхто не може перевірити чи протягом дня на одному маршруті заробіток склав 2000 тисяч гривень чи 5000 тис грн. Велика сума коштів залишається у кишені чиновників!», – розповів також Ігор Телішевський.

«Виконком планує підвищити вартість проїзду без громадських слухань, які є передбачені законодавством. Провели лише он-лайн консультацію з громадськістю, про які мало хто знав! Тому, рішення щодо даного питання буде прийняте на виконавчому комітеті з грубим порушенням!», – повідомив також Ігор Телішевський.

«Львів'яни хочуть бачити реальний підрахунок пасажирів (за допомогою уже наявних систем автоматичного підрахунку, які свого часу закупило АТП-1 на основі відкритого тендеру в системі «Прозоро»), хочуть бачити реальний звіт по коштам, що витрачаються у комунальному АТП №1, реальний розрахунок собівартості проїзду і звісно ж електронний квиток, який нібито є утопією для Львова!», – написав також на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» депутат Львівської міськради Ігор Телішевський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів