У Львівській ОДА пообіцяли гірникам інвестування вугільної галузі (оновлено: відео)

18:10 10 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський запевнив у четвер шахтарів: «Ми готуємо бізнес-план на отримання інвестицій з усіх можливих джерел.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський повідомив на зустрічі із шахтарями, які у четвер, 10 грудня, пікетували будівлю ЛОДА:

«У грудні фахівці Львівської облдержадміністрації спільно з ДП «Львіввугілля» готуються представити програму розвитку та інвестування вугільної сфери. Цей документ міститиме економічні та фінансові розрахунки для збільшення обсягів видобутку й переоснащення шахт області.

Безумовно, що у вугільну галузь слід інвестувати, адже від цього залежить енергетична безпеки держави. Тому, не чекаючи на кошти з державного бюджету, ми з керівництвом «Львіввугілля» розпочали розробку державної програми на фінансування модернізації шахт.

Тобто ми готуємо бізнес-план на отримання інвестицій з усіх можливих джерел. Його в подальшому подамо на розгляд профільної комісії при Кабміні. І до кінця місяця, ми плануємо завершити цей проект з відповідними фінансовими і економічними розрахунками».

Це повідомлення передали сьогодні, 10 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«Ростислав Замлинський також погодився зі шахтарями, що стан гірничого устаткування на шахтах є критичним, тому інвестування у вугільну галузь Львівщини є надзвичайно актуальним.  Саме тому Львівська ОДА підготувала відповідні пропозиції щодо додаткового фінансування з держбюджету на 2016 рік.

Зокрема, щодо необхідності державної підтримки вугільної галузі – 480 млн грн та технічного переоснащення – 436 млн грн. Таку ініціативу підтримали народні депутати та Бюджетний комітет Верховної Ради України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів