У Києві не витрачають на утилізацію львівського сміття жодної гривні, – нардеп

22:00 22 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: jkg-ukraine.com.ua

Народний депутат Дмитро Білоцерковець повідомив у середу: «У столиці щодобово утилізують та знищують близько 1200 тонн сміття, а кияни «напрацьовують» за добу близько 3000 тонн».

«Проблема утилізації сміття актуальна, бо не було зацікавленості у її вирішенні», – заявив у програмі «Про політику» з Сергієм Руденком на телеканалі «Еспресо.TV» народний депутат від фракції БПП Дмитро Білоцерковець.

«На сьогоднішній день, сміття – це дуже великі гроші. Це монополія. За останні двадцять років ця сфера була настільки корумпована, що це не дозволяло провести модернізацію. Завжди знаходився той, хто заробляв на тому, щоб не було нормальних методів сортування та утилізації сміття», – повідомив нардеп.

За його словами, це проблема країни загалом, адже не можуть зайти потужні інвестори, які будуть готові займатися утилізацією сміття. Повинна бути політична воля всієї держави задля того, щоб вирішити проблему.

Як пояснив нардеп, мер Віталій Кличко наразі розуміє, що проблема сміття для Києва є актуальною, але дещо менш актуальною ніж в інших містах. Київ зараз найбільш підготовлене місто України в цьому плані, тому що в столиці щодобово утилізують та знищують близько 1200 тонн сміття, а кияни «напрацьовують» за добу близько 3000 тонн.

Білоцерковець додав: «У нас є можливості і спалюванні сміття, і його утилізації і тимчасового складування. Тому для нас приймати 200 тонн за добу нескладно, це близько 15% від загального обсягу утилізації. Києву набагато легше в літній період допомагати такому місту як Львів. Ми даємо лише потужності, а Львів сам сплачує за ці потужності. Ми вимушені це роботи, адже немає інших полігонів поблизу Львова, які змогли б ці 200 тонн утилізувати». 

Про це повідомили сьогодні, 22 червня, на телеканалі «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів