У бюджет Львівщини заклали збільшення податку з доходів фізичних осіб

15:11 12 січня 2016 р.

Фото до новини

Депутати Львівської обласної ради підтримали проект бюджету Львівщини за основу. Цьогоріч у головному кошторисі області передбачено понад 9 млрд. грн. доходів, що на 4% більше за минулорічні показники. Також прогнозують зростання податкових надходжень у бюджет – майже 2 млрд. грн., що на 42% більше від показників 2015 року.

У «Самопомочі» вважають, що такі прогнози можуть бути надто оптимістичними, адже у проект бюджету закладено зростання ПДФО (податок з доходів фізичних осіб) на рівні 30%. «Багато грошей – це дуже добре, всі хочуть багато грошей, і в нас великі витрати. Але коли на бюджетних слуханнях доповідав керівник Фіскальної служби, він говорив про оптимістичний прогноз зростання надходжень ПДФО на 20%. У ЛОДА розрахували ріст ПДФО 30%. На чому базувалися такі розрахунки, оскільки це все-таки в подальшому витрати, які ми повинні фінансувати з цих надходжень», – зауважила під час позачергової сесії ЛОР голова фракції «Самопоміч» Інна Свистун (на фото).

Директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків погодився, що прогноз справді високий, але менший, ніж у Міністерства фінансів. «Досягти таких показників реально, застосувавши ряд заходів з оптимізації роботи і збільшення надходжень від податків і зборів шляхом розширення податкової бази», – запевнив Олег Демків.

Про це повідомила прес-служба "Самопомочі".
    
   

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів