У 2014 році житлові субсидії отримали 14,3 тисячі львівських сімей

16:30 15 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: socinform.vn.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, у січні-серпні поточного року до відділів управління соціального захисту звернулось 15 тисяч львівських сімей.

Як повідомили сьогодні, 15 вересня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, житлові субсидії залишаються одним із найбільш затребуваних видів соціальної допомоги. В повідомленні також конкретизують:

«У січні-серпні поточного року до відділів управління соціального захисту звернулось 15 тис. львівських сімей, з них за звітний місяць серпень звернулись 2 тис. заявників, що перевищує показник попереднього звітного місяця липня. «В період неопалювального сезону активність мешканців за отриманням житлових субсидій традиційно дещо нижча. Однак, цей вид допомоги є високо затребуваним серед громадян, оскільки непроста ситуація в державі не сприяє росту економічного добробуту, що й зумовлює потребу в підтримці з боку влади, як державної, так і міської», – зазначила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Загальна сума призначених житлових субсидій у Львові в період січня-серпня 2014 року становить 15,9 млн. грн. Варто знати, що державну житлову субсидію призначають громадянам з місяця їх звернення із заявою, терміном на 6 місяців.

Після закінчення терміну призначення, мешканцям необхідно підтвердити своє право на житлову субсидію. Для цього їм потрібно звернутись у «єдину приймальню» районного відділу соціального захисту з відповідним пакетом документів.

Слід нагадати громадянам, що з 1 липня цього року набула чинності Урядова постанова від 05.04.2014 № 83, якою передбачено запровадження нового виду допомоги на оплату комунальних послуг – Компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги (далі – компенсація). На отримання компенсації можуть претендувати: сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. 

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13.00 до 19.00 год.; з вівторка по четвер – з 08.00 до 19.00 год.; в п’ятницю – з 09.00 до 14.00 год. Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

Галицький (вул. Ф. Ліста, 5): тел.:  261-44-50

Личаківський (вул. Театральна, 10): тел.:  235-71-62

Залізничний (вул. І. Виговського, 34): тел.:  295-82-28

Франківський (вул. Генерала Т. Чупринки, 85): тел.:  237-50-81

Шевченківський (вул. В. Липинського, 11): 252-28-40

Сихівський (просп. Червоної Калини, 66): 254-64-80».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів