Туроператори закликають львів’ян приймати в своїх оселях гостей міста

17:40 22 лютого 2017 р.

У міськраді повідомили в середу: «Громадські активісти і туроператори запрошують активних та товариських жителів Львова та околиць до участі в проекті «Гостинні львів'яни».

«Проект має на меті розвиток туризму в місті, покращення дружніх стосунків між людьми з різних куточків України та світу, обмін звичаями та знайомство з традиціями галицької гостинності. Суть проекту полягає у тому, що гості міста зможуть зупинитися безпосередньо в домівках городян. Координатори проекту наголошують, що такий вид відпочинку є доволі безпечним, адже туроператори-організатори беруть на себе певні зобов’язання як перед гостями, так і перед господарями житла», – уточнили в міськраді.

А начальник управління туризму Львівської ради Галина Малець зазначила: «Ми завжди з приємністю підтримуємо інноваційні проекти, які націлені на  розвиток індустрії гостинності в місті, а також є чудовим інструментом знайомства з традиціями та звичаями львівської гостинності».

У міськраді також запевнили: «Такий вид відпочинку є дуже поширеним у світі. Для прикладу, за даними Міжнародної асоціації туризму, в Італії – більше 10 тисяч приватних осель, які щорічно приймають 1,8 млн. осіб, зокрема – в Тоскані, передмісті Флоренції, на островах Ельба, Сицилія, Сардинія й Калабрія; у Великій Британії – понад 1200 осель (Йоркшир Дейлз, Ріпон, Скарборо, Вітбі), у Іспанії (Ла-Ріоха, Галісія, Астурія) послугами приватних осель щорічно користуються 1,2 млн. осіб».

Аби приймати гостей, оселя має відповідати певним критеріям: оселя має бути охайною та чистою; вигоди повинні знаходитись в оселі; має бути чиста постіль та набір рушників; гості мають проживати окремо від господарів у ізольованій кімнаті; можливість оселі приймати не менше як двох осіб; наявність кухні або окремої кімнати для проведення вечерь та сніданків; господарі мають готувати для гостей вечері та сніданки за попередньою домовленістю. Учасники проекту, які пройдуть відбір і чиї оселі відповідатимуть критеріям для прийому гостей, матимуть можливість безкоштовно пройти навчання та поїхати переймати досвід в кращі садиби зеленого туризму Закарпатської та Івано-Франківської областей», – поінформували також у міськраді.

«Охочих взяти участь у проекті  «Гостинні львів’яни», просять звертатися до Юрія Михаця ((093)-636-66-91, (098)-357-76-05, jurkomyhats@gmail.com», – повідомили також сьогодні, 22 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів