Турецька «Онур» працює у Львові без допусків і нищить лінії електропередач

15:24 24 жовтня 2013 р.

Фото до новини

У Львові за три роки під час реконструкції доріг пошкоджено 77 кабельних ліній електропередач. Про це сьогодні на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив начальникЛьвівських міських електромереж ПАТ „Львівобленерго” Ігор Гнатюк.

Лише від початку 2013 року під час реконструкції доріг Львова підрядна організація  львівського комунального підприємства „Львівавтодор” – турецька компанія «Онур» пошкодила 16 кабельних ліній електропередачі. Через це без послуг електропостачання залишались споживачі, які мешкають на вулицях Городоцькій, Замарстинівській, Богдана Хмельницького, Коперніка та інших, поінформували уу ПАТ «Львівобленерго».
Головна причина цих аварій в тому, що фірма "Онур", яка реконструює дороги у Львові, четвертий рік працює без допусків від «Львівобленерго» на будівельні роботи в охоронних зонах електромереж, заявив Ігор Гнатюк, начальник Львівських міських електромереж ПАТ "Львівобленерго".
За словами пана Гнатюка, люди, які працюють поруч з електромережами, мали б також обов'язково пройти інструктаж у «Львівобленерго» та отримати допуск. Поблизу кабелів не можна працювати вручну. "На жаль, всі вимоги українського законодавства турецька фірма ігнорує", - підсумував начальник міських електромереж.
Незважаючи на неодноразові звернення ПАТ „Львівобленерго” до керівництва ЛКП „Львівавтодор”, Львівської міської ради ситуація залишається незмінною — порушуються вимоги Правил охорони електричних мереж, наголосив Ігор Гнатюк. А саме - 

Зі свого боку, директор ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза зауважив, що на кожній нараді звертає увагу підрядника, аби той уважніше ставився до комунікацій та монтував якнайбільше футлярів для захисту комунікацій.

«Ми видаємо фірмі ордер на початок будівництва. Після отримання будівельного майданчика підрядник відповідає за отримання усіх необхідних дозволів, - наголосив Олег Береза. - Я не знаю, чому "Онур" зволікає з отриманням дозволу від "Львівобленерго".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів