Ціну на газ для України Росія знизила тимчасово (відео)

20:14 17 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lenagold.ru

Довгострокові, довготривалі домовленості з цього приводу ще не досягнуті.

Президент РФ Володимир Путін заявив у вівторок, що підписані сьогодні ним та Віктором Януковичем документи дозволяють «Газпрому» поставляти газ в Україну за ціною $268,5 за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона становить понад $400. Однак він додав при цьому:

«У всякому разі, ми вважаємо, що це теж тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості мають і будуть досягнуті. Це стосується і поставок газу на Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі».

Путін також сказав, що «Росія готова і далі йти назустріч партнерам», але потрібно виробити дійсно ефективну і довгострокову схему взаємодії.

Про це повідомляє у вівторок «Телеканал новин «24».

Як повідомляв «Щоденний Львів», «Московский комсомолец» зауважив, що Янукович у Москві помітно нервував – хоч Путін позичив Україні $15 млрд. і знизив для неї ціну на газ, запевнивши: «І хочу всіх заспокоїти - сьогодні ми взагалі не обговорювали питання про приєднання України до Митного союзу», однак своєю обіцянкою «не повторювати помилок» Янукович, радше, зрікся ЄС, психолог теж зауважила нервування Януковича в Москві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів