Три тваринницькі підприємства на Львівщини офіційно вирощуватимуть племінних корів і свиней

14:45 22 квітня 2021 р.

Фото до новини

20 квітня департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено виїзне засідання регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів на присвоєння відповідного статусу суб’єкта з племінної справи у тваринництві.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

До комісії впродовж І кварталу 2021 року на присвоєння відповідних статусів суб’єкта з племінної справи у тваринництві надійшли заявки від 3 суб’єктів господарювання, а саме:

    2 заявки на присвоєння статусів племінних репродукторів з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи (ФГ «Фаворит К.І.М.» Стрийського району та  ТзОВ «Підгірці» Золочівського (Бродівського) району);
    1 заявка  на присвоєння статусу племінного репродуктора з розведення свиней великої білої породи ТзОВ «Угринів Еко Ферм» (Червоноградського)  Сокальського району.

Членами регіональної експертної комісії здійснено виїзд у ФГ «Фаворит К.І.М.» Стрийського району, яке займається розведенням великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи. Попередньо члени комісії  проаналізували показники продуктивності стада і виробничо-господарської діяльності претендента на статус, а детальніше під час виїзду ознайомились з технологіями  вирощування великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи  та веденням племінного обліку у господарстві.

За інформацією заступника голови регіональної експертної комісії, начальника відділу рослинництва і тваринництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Світлани Долинської, фермерське господарство «Фаворит К.І.М.» можна зарахувати до  переліку лідерів у тваринництві. Показники виробничої діяльності господарства та продуктивні показники поголів’я ВРХ за останні 5 років відповідають вимогам  до присвоєння статусу племінного репродуктора,  середня продуктивність молочного стада становить 5783 кг молока на корову в рік. Одночасно високопрофесійні спеціалісти дбають про утримання, годівлю та здоров’я тварин на високому технологічному рівні, заготовляють корми тільки високої якості та управляють годівлею відповідно до фізіологічних потреб тварин з врахуванням їх продуктивності».

«В області зареєстровано 38 суб’єктів племінної справи у тваринництві різних напрямів спеціалізації, які займаються виробництвом племінних (генетичних) ресурсів для покращення генетичного потенціалу поголів’я  сільськогосподарських тварин. На сьогоднішній день сучасний стан ведення виробництва у галузі тваринництва вимагає від суб’єктів господарювання впровадження найновіших технологічних процесів виробництва молока, забезпечення кормової бази для тварин, утримувати високопродуктивне поголів’я для відтворення стада. Це дає можливість отримувати високі виробничі показники, прибутково розвиватись та забезпечувати високопродуктивними племінними тваринами товарні господарства області. Саме такі виробники формують продовольчу безпеку області, насичують внутрішній ринок продукцією власного виробництва, стабілізують цінову ситуацію та доступність товарів для кінцевого споживача», - прокоментувала  директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  Тетяна  Гетьман.

За результатами виїзду у ФГ «Фаворит К.І.М.» та аналізу документів по ТзОВ «Підгірці» та  ТзОВ «Угринів Еко Ферм» членами комісії вирішено присвоїти вищезазначеним суб’єктам господарювання відповідні статуси суб’єктів з племінної справи у тваринництві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів