Транспортна галузь «сіла» і на Львівщині, і на Луганщині, – експерти

16:05 6 червня 2014 р.

Фото до новини

Малий і средній бізнес і на Луганщині, і на Львівщині переживає спад активності. Про це під час відеомосту між Львовом і Луганськом на тему: «Тенденції у малому і середньому бізнесі на заході і на сході України» заявили його учасники.


Відео: Львівський прес-клуб

За словами заступника голови Алчевської спілки підприємців Артура Баранова, найбільше
потерпіла транспортна галузь. «По-перше, немає чим платити податки, а по-друге, не буде кому їх платити», - наголосив громадський активіст і підприємець.

«Проблема з товаром, який потребує переміщення територією самопроголошеної Луганської народної республіки: перевізники виставляють потрійні і більші тарифи. З території Луганської області вже виїхав найбільший перевізник в Україні і передислокувався в район Києва», - доповнив колегу президент Луганської торгово-промислової палати Сергій Кириченко. Він повідомив, що також Рубежанський картонно-паперовий комбінат частково переносить виробництво в Харківську область.

«Є компанія з Луганська, яка хоче частково перенести бізнес до Львівщини», - повідомив  начальник управління міжнародних економічних зв’язків Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд. Крім того, за його словами, тенденція до падіння бізнесу спостерігається у львівських фірм-перевізників, логістичних компаній, підприємств-постачальників торгових мереж.

Голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський зауважив загальне падіння активності також у всіх сферах будівництва і послуг на Львівщині, що пов’язано з «дуже низькими доходами населення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів