Страйкарі не підтвердили, що повернуться 31 серпня на маршрути, – ЛМР (відео, оновлено)

22:50 30 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

У міськраді повідомили, що перемовини перевізників із представниками влади продовжать у середу.

Львівські перевізники вирішили страйкувати сьогодні, 30 серпня,, то ж кількадесят автобусів не виїхали на маршрут. Кісткою в горлі транспортникам стали пасажири-пільговики – мовляв, саме, через них неможливо надавати якісні послуги. Через це чимало львів’ян сьогодні не зуміли вчасно дістатися на роботу чи інші події. В цей час півсотні автобусів вишикувалися шеренгами на одній із головних вулиць міста.

Власник автобусу Микола озвучив причину страйку: «Ми вимагаємо обмеження посвідчень, оскільки з тою навалою, які безкоштовно їздять, неможливо отримувати машину в належному стані».
Потім водії вирушили до міської ради. Тут вимог побільшало: хочуть покращення транспортної мережі міста, введення електронного квитка та обмеження на безкоштовний проїзд. Мають перевізники й інші ідеї, як висадити пільговиків з їхніх автобусів.
пільговиків,

Голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський заявив: «На кожен маршрут по одному автобусу, який буде перевозити безпосередньо».

Водії налаштовані категорично, вдаються навіть до шантажу. Та після довгого діалогу з мером, таки домовилися про ще одну зустріч. Слід зазначити, що за даними соцзахисту у Львові – більше 300 тисяч пільговиків.
Про це повідомили сьогодні, 30 серпня, на сайті «Телеканалу новин «24». Натомість у прес-службі міськради розповіли у вівторок увечері:

«Львів вивчить досвід інших міст України щодо пільгових перевезень та можливість впровадження єдиного проїзного квитка для пільговиків. Також, з метою владання проблемних питань у сфері міських перевезень, буде відновлена відповідна робоча група, до якої увійдуть представники Львівської міської ради, керівники компаній-перевізників та представники первинних профспілкових організацій. Про це йшлося сьогодні на зустрічі міського голови з перевізниками, водіями, представниками громадських організацій.

Як зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, виконком не може прийняти рішення щодо обмеження проїзду пільговиків у громадському транспорті, як того вимагали учасники зустрічі, оскільки попереднє подібне рішення було оскаржене у суді і суд визнав його незаконним. Гелена Пайонкевич зазначила також: «Якщо виконком ще раз прийме рішення подібного характеру, це буде розцінено як вчинення посадовими особами органів місцевого самоврядування такого злочину, як перевищення службових повноважень. Якщо є рішення суду, яким дії визнані протиправними, і якщо чиновники повторно ці дії вчиняють, то це є умисний злочин. Також Львівський апеляційний адміністративний суд у своєму рішенні дуже чітко сказав, що це не належить до компетенції органів місцевого самоврядування».

Відтак, було вирішено вже завтра скерувати запити в інші міста України на предмет врегулювання питань з пільговими перевезеннями. Також від завтра розпочнуть вивчати можливість впровадження у Львові єдиного проїзного квитка для пасажирів, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті.

На думку міського голови Андрія Садового, це скоротить вдвічі кількість людей, які зараз користуються безкоштовно громадським транспортом. Також на зустрічі була озвучена думка, аби посвідчення у громадському транспорті перевіряли працівники ЛКП «Муніципальна дружина».
Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Ми завтра зранку робимо запити по усіх містах, як у них вирішене питання перевезення пільгових категорій громадян. Опрацьовуємо питання щодо можливості ідентифікації, щоб був єдиний документ на право пільгового перевезення у Львові, якщо такий документ буде можливий з фотографією».

Також начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир запропонував звернутися листами за підписами перевізників, водіїв, громадськості до Голови Верховної Ради України, до Прем’єр-міністра України щодо перегляду законодавства у сфері пільгових категорій мешканців. Наступна зустріч запланована на завтра, 31 серпня, на 18:00.

Міський голова Львова Андрій Садовий додав: «В робочу групу включаємо п’ятьох людей з міської ради, п’ятьох керівників АТП, п’ятьох представників від ініціативної групи. Ми готуємо питання фінансів, питання практики в інших містах, що можна використати у Львові, а також питання про ідентифікацію та єдиний стандарт посвідчення пільговиків, чи це можливо теоретично».

Міський голова Андрій Садовий закликав усіх страйкарів повернутися до роботи, аби не створювати незручностей пасажирам: «В мене одне прохання – слухайте себе і думайте про сьогоднішній день, про завтрашній день, про місто, про ту маму, про хлопця, які стоять на зупинці. Пропоную в той час, коли хлопці вмирають на сході, показувати тут єдність. Якщо хтось хоче розколоти громаду і ділити людей – з одного боку перевізники, з іншого – львів’яни, які потерпають від того, що не можуть вчасно добратись, – це бандитизм. Завтра пропоную о 18.00 провести робочу зустріч».
Після закінчення зустрічі, станом на 20:20, страйкарі не підтвердили, що повертаються на маршрути».

Як інформував «ЩЛ», 26 серпня в ГО «За якісний транспорт» попередили: «У вівторок, 30 серпня, готує страйк Вільна профспілка пасажирських перевізників. Причина страйку – велика кількість пільговиків»; відтак у вівторок, 30 серпня, у Львові курсували 344 автобуси зі 640, а міський голова Андрій Садовий створив робочу групу для зустрічі з перевізниками-страйкарями ввечері.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів