США вводять із 8 жовтня в обіг нову 100-доларову купюру

17:50 27 вересня 2013 р.

Фото до новини

Вона втратила колишній традиційний зелений колір і має нові форми захисту від підробок.


Оскільки американський долар є найпоширенішою валютою в світі, а найбільш популярна асигнація – 100-доларова, «Газета по-українськи» повідомляє, посилаючись на «Bigpicture», що на новій купюрі переважатимуть синій, сірий і помаранчевий кольори. Окрім того, відтепер у банкноти є додаткові елементи, які підвищують її захист від фальшивомонетників.

Два нові засоби захисту банкноти вартістю 100 доларів – це тривимірна захисна стрічка та «дзвоник у чорнильниці». Втім, збережені й попередні способи захисту – водяний знак у вигляді портрета, захисна нитка та цифра 100, яка змінює колір.

На 100-доларовій банкноті нового зразка, надрукованій у Форт-Верті, буде ще й скорочення FW маленького розміру в лівому верхньому куті на лицьовому боці банкноти праворуч від цифри 100. Якщо ж банкнота не має позначки FW, то вона була надрукована у Вашингтоні (округ Колумбія).

Але власникам банкнот старого зразка можна не турбуватися – вони залишаться в обігу. Тож їх не треба буде обмінювати на нові. Відкликати їх теж ніхто не збирається.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів