США вдарили санкціями по п’яти енергетичних компаніях Росії, зокрема – по «Газпрому» й «Лукойлу»

18:18 12 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Про це йдеться в п’ятницю в повідомленні міністерства фінансів Сполучених Штатів.

Під санкції США потрапили п’ять російських енергетичних компаній – «Газпром», «Газпром нафта», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Роснефть». Про це говориться у повідомленні міністерства фінансів США.

Зокрема, США заборонили експорт товарів, послуг (не включаючи фінансові послуги) або технології, що можуть застосовуватися для розвідки і глубоководного видобутку на території Росії, Арктичному шельфі, або для сланцевих проектів, що мають потенціал видобутку нафти, для таких п'яти російських енергетичних компаній, як «Газпром», «Газпром нафта», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Роснефть». Для «Газпром Нафти» і «Транснафти» обмежено доступ до закордонного фінансування, говориться у повідомленні.

Нові санкції також забороняють фінансування державної корпорації «Ростех», що займаєтьяс виробництво високотенологічної продукції цивільного та військового призначення. У список санкцій також було додано «Сбербанк» – найбільший російський банк.

Щодо ще п'яти російських банків – ВТБ, Газпромбанку, Банку Москви, Зовнішекономбанку і Россільхозбанку,  які вже були у санкційному списку, заборонили торгівлю новими облігаціями, акціями чи подібними фінансовими інструментами цих банків, чий термін погашення перевищує 30 днів. Що стосується оборонної промисловості, то активи таких компаній були заблоковані: ВАТ «Долгопрудненське науково-виробниче підприємство», Митіщинський машинобудівний завод, Калинівський машинобудівний завод, концерн »Алмаз-Антей» та Науково-дослідний інститут приладобудування імені В. В. Тихомирова.

Це повідомлення передає в п’ятницю інтернет-видання «Європейська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», ЄС вдарив санкціями по п'яти російських банках та трьох нафтових компаніях і такій же кількості оборонних, натомість рубль відреагував на економічну атаку Європейського Союзу обвалом до свого історичного мінімуму – долар подорожчав у РФ до 37,65 рубля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів