Спиртову галузь України розхитують, щоб приватизувати

22:11 19 листопада 2014 р.

Фото до новини

ДП «Укрспирт» лихоманить. До Президента та уряду України почали надходити листи-звернення від МПД ДП «Укрспирт». Керівники підприємств, від яких надійшли ці листи, стверджують, що це листи-фальшивки.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції  у Львівському прес-клубі на тему: «Спиртові заводи на Львівщині: проблеми та перешкоди на шляху до реформування спиртової галузі» повідомив начальник управління контрольно-ревізійної роботи ДП «Укрспирт» Ігор Ільчишин.
- Це дає підстави вважати, що ведеться організована кампанія з дискредитації керівництва ДП «Укрспирт». А Львівська область має найбільше підприємств – 11, - каже він.

За його словами, всі ці звернення містять один і той самий текст, як під копірку, і у всіх текстах є вимоги про звільнення з посади генерального директора ДП «Укрспирт» та ліквідацію цього державного підприємства.
- Я деталізую, що то були за звернення. Вони були з прізвищами членів трудового колективу. Там зазначалося, що теперішня влада в країні є злочинною, це породження зла, витягнуті з інтернету сфабриковані факти, які не мають жодних підстав і пояснень. Вони (автори звернення, - ред.) сподівалися. Що в наш бурхливий час не звернуть увагу, зметуть керівників, - каже директор Сторонибабського МПД ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко.

Водночас він не заперечує, що могли тим зверненням підставити і членів трудового колективу
- Ми почали з’ясовувати, що ж то за листи від колективу, про які ніхто в колективі не чув навіть. Нам надіслали копію того листа. Виявилося, що в листі як підписанти фігурують люди, котрі взагалі до заводу не мають стосунку. Це абсолютна підробка, - стверджує Юрій Лучечко.
Такий самий лист, нібито, був написаний і працівниками Воютицького МПД ДП«Укрспирт». Про це повідомив директор цього підприємства  Юрій Мукан.

Нагадаємо, що вперше громадськість почула про проблеми на цьому підприємстві ще навесні 2014 року, коли на Вузлівський МПД ДП «Укрспирт» не було допущено новопризначене керівництво. Цілих півроку в.о. керівника Вузлівського МПД ДП «Укрспирт» Сергій Пиртко не міг виконувати свої обов’язки. І тільки коли перед працівниками постали фінансові проблеми через недофінансування, то самі ж працівники разом зі профспілкою допомогли  її вирішити.
- Зараз ситуація налагодилася. Підприємство працює, працівники отримують зарплати та премії, загрози безробіттю немає, - стверджує Сергій Пиртко.

Начальник управління контрольно-ревізійної роботи ДП «Укрспирт» Ігор Ільчишин підозрює у збурені ситуації через написання листів-фальшивок колишніх керівників спиртзаводів.
- Це колишні керівники, які відсторонені. Не всі вони звільнені, тому що вони дуже швидко і тяжко захворіли  і довго хворіють. Але частина вже звільнена. Ці люди роблять брудну роботу. Мотиви їхні зрозумілі – вони втрачають владу, - каже Ігор Ільчишин.

Але він стверджує, що факт синхронної появи листів-фальшивок на різних підприємствах наводить на думку про координатора.  І мета цього координатора – приватизація спиртових заводів.
- Спиртова галузь – це єдина прибуткова галузь, яку не встигли приватизувати навіть за Януковича, - каже Ігор Ільчишин.

Тому, на його думку, нечесні люди намагаються розхитати ситуацію.
- Якщо взяти Рівненщину, то там роблять взагалі жахливі речі. Там є два підприємства. Вони не входять в ДП «Укрспирт». У селі Зірне взагалі спиртзавод запустили без дозволу. Там виробляють контрафактний спирт. Коли наша перевірка приїхала туди, там збурили колектив, не допустили перевірку і почали пояснювати, що вони виробляють комбікорм. Але ми дорослі люди, якщо в спиртзавод засипати зерно, то на виході буде спирт, - розказує начальник управління контрольно-ревізійної роботи ДП «Укрспирт» Ігор Ільчишин.

За його словами, він повідомив правоохоронні органи про факт вироблення контрафактного спирту. Але міліція нічим не допомогла йому у виявленні злочинців.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів