Сьогодні у Львові відкриють перший в Україні Центр підтримки технологій та інновацій

11:33 25 травня 2018 р.

Фото до новини

Про це сьогодні, 25 травня, під час прес-конференції на тему «Створення у Львові Центру підтримки технологій та інновацій. Початок формування мережі Центрів в Україні. Головні положення законопроекту про розвиток інновацій» повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук.


Відео: Львівський прес-клуб

- З дня незалежності України і дотепер у нас не було створено жодного центру підтримки технологій та інновацій. Так як Україна рухається у напрямку реформування концепції інтелектуальної власності, то ми, разом зі Всесвітньою організацією інтелектуальної власності, штаб якої розташований у Женеві, визначили, що саме Міністерство економічного розвитку і торгівлі стане стейкхолдером (Ш.Л. - зацікавленою стороною) в Україні, - повідомив він. 

Заступник міністра пояснив, чому мережа цих центрів зароджується у Львові. 

- На Львівщині дуже добре розвинуті університети. І тому ми хочемо створити умови та не заважати, - повідомив Михайло Тітарчук.

За його словами, сьогодні економіка держави на 80 відсотків складається з малого та середнього бізнесу. І саме бізнес дає запит науковцям, яких наукових розробок він потребує. 

- Радянський принцип був такий: учений отримав гроші, зробив винахід, а потім думає, як і куди його продати. Зараз ми відходимо від радянської моделі, - говорить заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України. 

Він запевнив, що кожен винахідник, який звернеться до Центру підтримки технологій та інновацій, отримає методологічну допомогу та сприяння в реалізації. 

- Стартап – це така річ, яка може п’ять разів не вдатися, а на шостий – все вдасться. Так каже статистика. В процесі імплементації ми побачимо і свої помилки, - говорить Михайло Тітарчук.

Крім того, науковцям обіцяють фінансову підтримку. 

- У 2017 році ми отримали бюджет підтримки стартапів. Це – сто мільйонів на державну інноваційну фінансову установу. Тобто ви приходите до нас з ідеєю. У нас є чек-лист, за яким визначаємо наскільки ваша ідея має право на життя. І тоді держава вам допомагає, - пояснює заступник міністра. 

Довідка

У Львові Центр підтримки технологій та інновацій розташований за адресою: Замарстинівська, 83а. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів