Сміттєпереробну фірму-неофіта у Львові вибрала міська комісія з надзвичайних ситуацій

18:15 26 липня 2016 р.

Фото до новини

Сміття у Львові сортуватиме та пресуватиме новостворена для вирішення львівської проблеми поводження з ТПВ фірма «Західресурс плюс». Так сказано у протоколі №12 засідання комісії з надзвичайних ситуацій при Львівській міській раді від 22 липня 2016 року. Інших документів – рішень міськради, договорів чи угод – немає. Участі в тендері або в конкурсі ця фірма також не брала.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 26 липня, під час прес-конференції на тему: «Оцінка технологій утилізації твердих побутових відходів у Львові», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив керівник проекту «Чисте місто» Іван Олексієвець.
За його словами, минулого тижня відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій у Львівській міській раді. На тому засіданні вищезгадана фірма запропонувала свої варіанти вирішення ситуації зі сміттям у Львові. І їх було прийнято.

- Варіанти, які ми запропонували, були прийняті як тимчасові до стабілізації ситуації поводження з відходами у Львові. Вони мають короткостроковий характер, - каже він.

Водночас, за його словами, вищезгадана компанія була створена спеціально під цей проект. Та входить до групи компаній, які займаються аналогічними проектами по Україні.

- Щоби не було, що на ринок Львова зайшла якась київська фірма, - каже він.

І наразі «Західресурс плюс».  не має з міською радою жодних підписаних документів та угод.

- Ми зараз проводимо підготовчу роботу: пошуки приміщення, його оренду, все це виконано на добровільних засадах. Нам мають дати технічні умови. Щоби ми зайнялися цією діяльністю, - розповідає він.

Іван Олексієвець попередив, що якщо громада не схоче співпрацювати з цією фірмою, то вона згорне свою діяльність і Львів залишиться один на один зі своїми проблеми та сміттям.

- Якщо будуть оголошувати тендери чи конкурси, то це  займе ще два три місяці, - каже він.
Також, за його словами, ця ж фірма має намір встановити у Львові сміттєсортувальні лінії.
- У нас вже є домовленості про доставку та встановлення у Львові трьох таких ліній, сумарною потужністю на день близько 550 тон відходів. Це лінії. Які ще не експлуатувалися. Але одна з них вже стоїть у Львові.

За словами керівника української філії німецької компанії «HAMMEL», виробника сміттєподрібнювального і сміттєсортувального обладнання  Михайла Куценка, одна з цих ліній знаходиться у Житомирі.
- Я бачив її минулого тижня, вона вбита і непридатна до роботи. Це моя думка. За її монтаж ми навіть не беремося. Ще одна вже знаходиться у Львові. І третя – ще не працювала і зберігається на підприємстві, - розказує він.

За його словами, технічно встановити ці лінії можна за два тижні. А от вирішувати всі юридичні проблеми доведеться довше.
- Ці лінії мають свого власника-орендаря, який мені сьогодні зранку підтвердив, що немає наміру розривати угоди та передавати ці лінії панові Іванові Олексієвецю, - повідомив Михайло Куценко.

Водночас, за його словами, він може встановити  таке ж обладнання, яке, наприклад, стоїть у Золочівському районі, протягом трьох місяців.

Довідка. Національний роект «Чисте місто» розпочався у 2011 році Державною агенцією інвестицій, яку тоді очолював Владислав Каськів. Передбачалося, що будуть створені сміттєпереробні заводи у десятьох містах України. Львова у тому переліку міст  не було. Станом на сьогодні жодного сміттєпереробного заводу не побудовано. 25 березня 2016 року Владислав Каськів оголошений Національною поліцією у розшук. За словами Івана Олексієвця, національний проект «Чисте місто» на урядовому рівні не закрито, але він за власним бажанням звільнився з посади директора державного підприємства «Національний проект «Чисте місто» і розпочав підприємницьку, у тому числі консультаційну, діяльність.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів