Нову схему збагачення власників обленерго можна зупинити слуханнями

16:17 19 березня 2018 р.

Фото до новини

Щоби запровадити RAB-тарифи, потрібно пройти процедуру громадських слухань. Проте у цих слуханнях від імені громадськості і замість громадськості бере участь керівництво області, в якій планують підвищити тарифи на електропостачання


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 19 березня, під час прес-конференції на тему «Провальна децентралізація, криза екстреної допомоги, позашкілля на межі зникнення і бюджет проїдання – чому на Львівщині немає розвитку?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявив народний депутат України Лев Підлісецький.

- Керівництво області ці тарифи погоджує. Не знаю, яка в них мотивація. Можливо, вони не розуміють, що діється або ж мають особисте зацікавлення, - каже він. 

Він нагадав, що в тарифах на електроенергію вже діє формула «Ротедарм+». А віднедавна в уряді вигадали нову схему, яку назвали «RAB-тарифами». 

- Такі тарифи повинні були вже запрацювати у Вінниці з 1 квітня. Але після дискусій в комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради нам вдалося призупинити запровадження тієї схеми. Адже «Вінницяобленерго» було викуплено двома юридичними особами, які афільовані з Костянтином Григоришиним та Петром Порошенком, за 385 млн гривень. Нещодавно активи компанії  переоцінені до 8,2 млрд гривень. І до тих 8 млрд хочуть застосувати ставку 12 відсотків. Це означає, що всі мешканці Вінниці повинні додатково сплачувати ще мільярд гривень на рік власникам обленерго як компенсацію за вкладенні інвестиції. Насправді й так всі вкладення в обленерго закладені в тарифах, які сплачують споживачі. Це – лише нова схема збагачення власників обленерго та олігархів України, - зазначив народний депутат.

На запитання із соцмереж про обіцянку Президента України Петра Порошенка – не підвищувати тарифи для населення зі запровадженням RAB-тарифів Лев Підлісецький відповів:

- Зараз цей тягар перекладений на промисловість. Але промисловість буде його сплачувати за рахунок росту цін на продукти, які вона виробляє. А це знову ляже на плечі населення, - Лев Підлісецький також нагадав, що до 2019 року тарифи на електроенергію для населення та промисловості будуть однаковими, тобто дуже високими.

Нагадаємо, що у Львові ПАТ «Львівобленерго» та ЛОДА вже провели громадські слухання щодо запровадження RAB-тарифів  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів