Шахтарі перекрили рух транспорту на трасі «Червоноград-Львів» (відео)

20:11 2 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: firstsocial.info

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України розраховує знайти 150 млн грн для погашення боргів із заробітної плати перед шахтарями державних вугільних підприємств «найближчим часом».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

2 березня шахтарі перекрили рух транспорту на трасі «Червоноград-Львів» у Червонограді на Львіввщині. Про це повідомив у понеділок інформагенції «Українські Новини» представник протестувальників

З його слів, в акції протесту беруть участь близько 50 людей, вони вимагають внесення змін у Державний бюджет. Зокрема, – збільшити фінансування вугільної промисловості в державному бюджеті на 2015 рік.

Зі шахтарями ведуть переговори про розблокування автодороги. Як повідомляли «Українські Новини», сьогодні, 2 березня, близько 200 людей вимагали біля будівлі Верховної Ради збільшити фінансування вугільної промисловості в державному бюджеті на 2015 рік.

Своєю чергою, інформагенція УНІАН повідомила сьогодні, 2 березня:

«Міністерство енергетики і вугільної промисловості України найближчим часом розраховує знайти 150 млн грн для погашення боргів із заробітної плати перед шахтарями державних вугільних підприємств. Про це на брифінгу сказав перший заступник голови Міненерговугілля Юрій Зюков, додавши:

«Погашення боргів було однією з головних вимог шахтарів, які сьогодні, 2 березня, мітингували під будівлею парламенту й уряду. Ми повинні найближчими днями одержати близько 150 млн грн, які підуть на виплату заробітної плати».

За його словами, зарплати гірників держшахт за грудень минулого року профінансовано наполовину, при цьому щомісячний фонд оплати праці становить близько 460 млн грн.  Зюков зазначив також: 

«Заборгованість із зарплати виникла через відсутність постачання вугілля газової групи на Вуглегірську ТЕС, під'їзди до якої з 27 січня були розбиті або перебували під постійним обстрілом. За цей час ми поклали на склад близько 500 тисяч тонн вугілля на 130 млн грн. Цих грошей вистачило б на виплату заробітної плати».

При цьому Зюков повідомив, що на початку березня відновилися постачання вугілля на Вуглегірську ТЕС, куди було відправлено 10 тисяч тонн палива. Заступник міністра зазначив також: «Є упевненість, що ми впродовж 7-10 днів повністю вивантажимо вугілля, яке на колесах, – 2 тисячі тонн. Далі наші шахти на Донеччині і Луганщині поставлятимуть вугілля на Вуглегірську ТЕС».

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого перший заступник голови Міненерговугілля Юрій Зюков повідомив, що українські державні шахти не мають можливості реалізовувати видобуте вугілля газової марки через неможливість їх відправки на державну Вуглегірську теплоелектростанцію, залізничні колії до якої пошкоджені артобстрілами. 25 лютого Вуглегірська теплоелектростанція зупинила виробництво електроенергії на вугільних блоках через відсутність палива».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів