Сесія міськради Львова затвердила його бюджет на 2014 рік

14:20 6 лютого 2014 р.

Фото до новини

Зокрема у ньому зменшено видатки на благоустрій та апарат управління.

За словами директора департаменту фінансової політики Олега Іщука, бюджет сформовано відповідно до основних показників, він збалансований та погоджений депутатськими комісіями та управліннями. Зокрема, за пропозицією бюджетної комісії міськради, з ухвали про бюджет був вилучений пункт про відновлення премій працівникам міськради, а також зменшено у ньому видатки на благоустрій на 2,8 млн грн. та на апарат управління на 2,5 млн грн. Олег Іщук розповів також:

«У нас вперше бюджет досягнув 3 млрд грн. за видатками. Бюджет збалансований по всіх галузях. Виконавчим комітетом розглядався двічі, опрацьований всіма відділами і управліннями, слухався на слуханнях бюджетної комісії. 

За пропозицією голови бюджетної комісії було перерозподілено частину видатків – забрано з благоустрою і скеровано на ремонт дахів та тротуарів. Друге зауваження – це зняття з апарату управління 2,5 млн грн. і скерування їх у резервний фонд. Це при тому, коли оклади працівників міської ради сьогодні на рівні мінімальної зарплати і її ріст на цей рік держава визначила приблизно на 8,1%. Відповідно, на ці відсотки проти минулого року зростуть видатки на органи управління. 

Однак сьогодні на сесії було знято 2,5 млн грн. Це кошти, які мали б піти на премії заступникам міського голови та працівники департаменту «Адміністрація міського голови». Ці працівники зараз отримують премію розміром не більше 10%, окрім того, що вони мають мінімальні оклади».

Інформуючи про це сьогодні, 6 лютого, прес-служба міської ради додає:

«Особливостями цьогорічного бюджету є збільшення заробітної плати працівникам першого тарифного розряду на 5,9% і зростання мінімальної заробітної плати на 8,1%. Другий параметр – зниження цін на тепло для бюджетних установ. 

Відтак, загальний обсяг доходів міського бюджету м. Львова на 2014 рік складає 2 млрд 911 млн 894 тис грн. Обсяг доходів загального фонду міського бюджету м. Львова схвалили в сумі 2 млрд 528млн 909 тис. грн., спеціального фонду міського бюджету м. Львова – 382 млн 984,8 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку – 275 млн 245 тис. грн.

Загальний обсяг видатків міського бюджету м. Львова на 2014 рік схвалили в сумі 2 млрд 983 млн 784 тис. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 2 млрд 523 тис 931 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету в сумі 459 млн 853,5 тис. грн., з них бюджету розвитку – 352 млн 123,7 тис. грн.».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів