Самбірські вулиці освітлюватимуть по-європейськи

13:19 29 березня 2017 р.

Музейна лампа у Самборі.

Музейна лампа у Самборі.
Фото: ФБ Віктора Ляха.

28 березня відбувся виїзний прес-тур для журналістів українських регіональних та центральних медіа в одне з найбільш енергоефективних міст України - місто Самбір (Львівська область).

Прес-тур присвячено проекту модернізації системи вуличного освітлення м. Самбір,що передбачає модернізацію системи зовнішнього освітлення шляхом встановлення енергоефективних LED-світильників, оновлення мереж та обладнання, а також впровадження системи моніторингу та управління зовнішнім освітленням міста. Роботи з модернізації вуличного освітлення у Самборі проводитимуться на 24 вулицях, загальна протяжність яких становить 26 км, з них 4 вулиці – довжиною більше 3,5 км кожна. 

Під час прес-туру журналісти національних та регіональних медіа мали можливість ознайомитись з технічною інформацією про заплановані та вже виконані роботи, почути розповіді команди, яка реалізує проект, зустрітись з керівництвом міста та області, представниками делегації Європейської Комісії в Україні, відвідати вже готові об’єкти, а головне - поспілкуватись з людьми, які проживають в Самборі, та дізнатися, як вони оцінюють світломодернізацію свого міста.

Оглянув об’єкти енергоефективності також заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

«Для обласної ради є дуже важливою реалізація цього проекту. Хочу подякувати керівництву міста Самбора і Жовкви. Дуже важливо, коли громада проявляє ініціативність і фаховість. Це показники прогресу і бажання робити своє життя комфортнішим і сучаснішим. Дякую також нашим європейським партнерам, зокрема фонду Східна Європа. Гадаю, у нас попереду багато спільних проектів», - зауважив Володимир Гірняк.

Проект Європейської Комісії «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP) реалізується у Самборі завдяки Самбірській міській раді та Фонду Східна Європа за сприяння Львівської обласної ради. Про це повідомила прес-служба Львівоблради. 

"Це остання (ну майже) лампа розжарювання, що використується для вуличного освітлення в Самборі - урочисто передаю в музей міста! Фонд Східна Європа за підтримки Програми ЄС CoM Demonstration Projects та Самбірської міської ради встановили 750!!! ЛЕД світильників - а це майже половина вуличного освітлення в місті. 30 Вт замість 500 Вт - це економія для бюджету міста - 1 000 000 грн на рік. Вартість всього проекту (світильники, 25 км кабелю, розподільчі шафи, автоматика, пульт дистанційного керування, тех документація та нагляд) - 8 млн грн", - написа в у ФБ президент Фонду Східна Європа Віктор Лях (на фото). 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів