Садовий просить Київ зняти блокаду з полігонів для ТПВ

20:23 10 квітня 2017 р.

Фото до новини

Минулої суботи відбулася велика зустріч, на якій були присутні депутати Верховної Ради, які представляють Львів, керівники ЛОДА, обласної ради і міські голови міст Львівської області. Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час спілкування з журналістами повідомив, що критична ситуація з вивозом ТПВ і у Львові, і в Городку, і в Жовкві досі не вирішується.


«Станом сьогодні на ранок 479 майданчиків у місті переповнені, це, фактично, до 40%. Була в суботу велика зустріч, це вже другий раз збирались депутати Верховної Ради, які представляють Львів, були керівники обласної адміністрації, обласної ради, були мери міст Львівської області. Така сама критична ситуація в Городку, проблеми є в Жовкві, в багатьох інших містах. Мене дивує позиція державних органів влади, бо відповідно до закону про ТПВ, це їхня відповідальність.

Ми 11 місяців знаходимось у сміттєвій блокаді. Замість того, щоб допомогти, відкрити декілька полігонів, куди можна вивозити, вони стоять збоку. Вирішити проблему по вивезенню сміття зі Львова – це одна секунда. Має бути чітка команда, щоб розблокували полігони і не створювали біди для громади міста Львова. Температура 16°С. Штучно створена проблема, яка вирішується елементарно, тільки треба мати волю, любити людей і не створювати їм проблеми.

З 1237 майданчиків у нас сьогодні є критична ситуація по 40%, а 60% є вивезені. Перевізники волають про допомогу, бо їм нема де вивозити. Банальне прохання – зніміть блокаду, не знущайтесь над громадою міста Львова».

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів