Рейтинг найбільш престижних професій очолюють IT-спеціалісти, непрестижних - водії і таксисти

19:27 9 вересня 2013 р.

Такі результати опитування, проведеного дослідницьким центром міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в серпні 2013 року. Загалом було опитано 1770 респондентів (835 жінок і 935 чоловіків).

На думку офісних працівників, найбільш престижною є професія IT-спеціаліста. На другому місці — посада керівника або директора. Останніми в трійці лідерів є юристи, адвокати і прокурори. Згідно з результатами опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, найменш престижними «білі комірці» вважають робочі професії, діяльність таксистів і водіїв, а також роботу працівників сфери послуг. Замикають ТОП-5 найбільш престижних професій архітектори.

Крім цього, до десятки престижних увійшли банкіри, лікарі, льотчики або космонавти, інженери в різних галузях, а також економісти і фінансисти.

Непрестижність професій обумовлюється не тільки низькою оплатою праці, але й складними або специфічними умовами роботи, а також відсутністю соціальних гарантій. Список найменш престижних професій очолюють водії і таксисти (такої думки притримується кожен четвертий офісний працівник).

Ще чверть «білих комірців» вважає непрестижними робочі професії (сантехнік, токар, слюсар і т.д.). На третьому "непрестижному" місці — робота в сфері послуг (повар, перукар, працівник торгівлі, офіціант та інші). Професія вчителя, одна з найбільш незамінних у суспільстві, посідає четверту позицію за непрестижністю. Замикають першу п’ятірку рейтингу непривабливих професій військовослужбовці й міліціонери.

До небажаної десятки професій також потрапили державні службовці, менеджери з продажів, будівельники, фермери й наукові співробітники. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів