П’ять ОТГ на Львівщині отримають 12 тисяч гектарів

14:15 21 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

2019 року триватиме процес передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомили в четвер, 21 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «На виконання рішення уряду в межах децентралізації у сфері земельних відносин Держгеокадастр з 1 лютого минулого року здійснює передачу державних сільгоспземель у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Станом на початок лютого між головними управліннями Держгеокадастру у відповідних областях та всіма ОТГ щодо яких передбачено передачу землі, укладено меморандуми про співпрацю при здійсненні цих транзакцій».

«В Україні землі отримають 141 ОТГ, які об’єдналися у 2018 році. У Львівській області планується передати п’ятьом створеним ОТГ1984 ділянки  орієнтовною площею 12,1 тисячі га», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Землі будуть передаватися на баланс ОТГ, як і торік, після проведення інвентаризації, уточнення даних та внесення відомостей до Державного земельного кадастру. Усі процедури з оформлення ділянок перед передачею ОТГ здійснюватимуться за рахунок Державного бюджету», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів