Профспілкові лідери гірників на Львівщині призупинили акцію протесту

10:15 24 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/Михайло Волинець

Профспілкові лідери гірників на Львівщині призупинили після трьох діб голодування акцію протесту в будівлі Львівської ОДА.

Про це повідомив у п’ятницю, 24 січня, голова конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець. За його словами, гірників другої зміни шахти «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» теж вмовили не залишатися у вибої, як це планувалося ними раніше.

Очільниця регіональної організації Незалежної профспілки гірників України Червонограда Мирослава Кафтан пояснила, що вчора представники влади й боржників підприємства «Львіввугілля» були надані гарантії виконання переліку зобов’язань, що мають вирішити питання зарплатної заборгованості перед працівниками ДП «Львіввугілля». Перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський анонсував вчора під час прес-конференції наступні кроки з розв'язання проблемних питань ДП «Львіввугілля»:

ПАТ «Центренерго» зобов'язується щоденно переводити на рахунки ДП «Львіввугілля» не менше 10 мільйони гривень за відвантажене вугілля (станом на 21 січня заборгованість ПАТ «Центренерго» перед ДП «Львіввугілля» становить 168 мільйони гривень).

Калуська ТЕС зобов'язується щоденно переводити на рахунки ДП «Львіввугілля» не менше 1 мільйони гривень (станом на 21 січня заборгованість Калуської ТЕС перед ДП «Львіввугілля» 19 мільйони гривень).

Уряд бере зобов'язання до кінця місяця надати ДП «Львіввугілля» держпідтримку.

Перший заступник голови Львівської ОДА їде до Києва, де обіцяє організувати зустріч з прем'єр-міністром.

У разі невиконання до 1 лютого анонсованих кроків з вирішення боргової кризи, представники незалежного профспілкового руху готові у будь-який момент повернутися до протестних заходів.

Як інформував «Щоденний Львів», профспілкові лідери гірників розпочали голодування в будівлі Львівської ОДА на знак протесту проти невиплати зарплат на державному підприємстві «Львіввугілля» . Зарплатна заборгованість перед працівниками «Львіввугілля» за грудень, листопад і частково жовтень 2019 року становлять 317,79 млн. гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів