Президент запевняє, що домовився з Путіним про газ на зиму (відео)

23:55 18 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

Петро Порошенко заявив у суботу: «Україна буде отримувати взимку за російський газ і платитиме за нього 385 доларів за 1 тисячу кубометрів».

«Україна буде отримувати взимку за російський газ і платитиме за нього 385 доларів за 1 тисячу кубометрів», – заявив сьогодні, 18 жовтня, в інтерв'ю українським ЗМІ президент Петро Порошенко, говорячи про результати переговорів у Мілані, які відбулися 17 жовтня. Президент також повідомив, що під час переговорів з російською стороною Україна наполягала на тому, що, як і на європейському ринку, має бути дві ціни – ціна для зими, коли попит зростає, і ціна для літа, коли попит падає.

За словами Порошенка, позиція України полягала в тому, щоб ціна для літа становила 325 доларів за тисячу кубометрів, і 385 доларів – для зими. У свою чергу, російська сторона відстоювала ціну $ 385 за тисячу кубометрів на весь рік.

У результаті сторони дійшли до згоди, що до 31 березня 2015 року буде зафіксована «зимова» ціну. До 21 жовтня, коли в Брюсселі відбудуться переговори України, Росії та Європейського Союзу з газового питання, керівники відомств країн мають підготувати узгоджений протокол.

Про це повідомила сьогодні, 18 жовтня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів