Президент України сподівається, що Львів потрапить до вільної зони малого прикордонного руху з Польщею

15:34 18 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Петро Порошенко повідомив у четвер: «Розширяємо зону вільну малого руху. Я сподіваюсь та не виключаю, що до неї потраплять Львів та Люблін».

Президент України Петро Порошенко сподівається, що до зони малого прикордонного руху з Польщею у перспективі можуть бути включені також Львів та Люблін. Як передає сьогодні, 18 грудня, кореспондент інформаційної агенції УНІАН, Глава держави сказав сьогодні на зустрічі з представниками української громади у Любліні: «Розширяємо зону вільну малого руху. Я сподіваюсь та я не виключаю, що до неї потраплять Львів та Люблін».

Як повідомляв УНІАН, режим зони малого прикордонного руху між Польщею та Україною діє з літа 2009 року та дозволяє мешканцям 30-кілометрової прикордонної зони відвідувати Польщу без віз.  17 грудня у Варшаві представники України та Польщі підписали договір про розширення цієї зони на ще 4 населені пункти та впровадили чергові пом’якшення для українців, котрі мають право їздити до Польщі в рамках МПР. Раніше повідомлялося, що Україна хоче розширити зону МПР до 50 км.

Про це інформують в середу на сайті агенції УНІАН

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів