Прем'єр запевнив, що не забиратиме у Львова гроші для відновлення захоплених районів Донбасу

15:18 17 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kommersant.ru

Керівник уряду Арсеній Яценюк заявив це в середу на засіданні Кабміну.

Уряд пропонує створити спеціальний фонд для відновлення захоплених районів Донбасу і не планує віддавати на ці цілі гроші інших регіонів. Про це заявив на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк.

Яценюк нагадав, що законами про спецрежим на Донбасі уряд зобов'язали «фінансувати всі видатки по відновленню окремих територій Донецької і Луганської областей». «Я дав доручення Мінфіну підготувати проект закону про створення спецфонду відновлення окремих регіонів Донецької і Луганської областей. Він має наповнюватись з пожертв українських олігархів», – повідомив прем'єр.

«Друге – міжнародна донорська допомога. Третє – з держбюджету ми можемо дати гроші, якщо відновимо повністю контроль, підприємства запрацюють і почнуть платити податки», –заявив Яценюк. За його словами, «забирати гроші у Львова», інших регіонів чи категорій громадян «уряд не буде».

«Формула запропонована дуже чітка. Скинулись – і відновлюємо. Разом. А не за рахунок скорочення витрат на решту країни», – пояснив Яценюк, заяви якого передає сьогодні, 17 вересня, інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів