Працівники «Львівелектротрансу» вимагали на площі Ринок від міськради зарплату (відео)

14:14 2 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 2 лютого, працівники ЛКП «Львівелектротранс» прийшли до Львівської міської ради щодо ситуації, яка склалась з виплатою зарплати на підприємстві.


Відео: tvzikua

У прес-службі міської ради повідомили в понеділок «Щоденному Львову», що , сьогодні, 2 лютого, працівники ЛКП «Львівелектротранс» прийшли до Львівської міської ради щодо ситуації, яка склалась з виплатою зарплати на підприємстві. В повідомленні також зазначено:

«В.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрій Голець запевнив, що завтра працівникам проведуть часткову виплату заборгованості. зазначив:

«Ситуація з виплатою зарплатні на ЛКП «Львівелектротранс» є складною. Ситуація повторюється останні пару років, у зв’язку з тим, що відбувається, так званий, «касовий розрив», тому що ми не отримуємо субвенцій з держбюджету для відшкодування, а Електротранс є збитковим не тільки у Львові, а й по всій Україні.

Він не покриває тариф та витрати, які несе підприємство. Для функціонування підприємства необхідно в місяць щонайменше 6 мільйонів гривень.

Кошти, які заробляє підприємство, складають в межах 3-3,5 мільйонів. Якщо бюджетним запитом на 2014 рік від департаменту ЖКГ клопоталось перед нашим профільним міністерством, щоб надали нам 83,4 млн, то держава забезпечила лише 40 відсотків цієї суми, а саме 32,6 млн гривень. Тобто недофінансування склало 50 млн.

Місто розуміє складну ситуацію, яка склалась на підприємстві, та те, що люди повинні отримувати заробітну плату, тому що ця галузь для Львова є дуже важливою. Ми знайшли кошти у розмірі 3 мільйони гривень з внутрішнього резерву, ми передали їх та цим самим збільшили статутний фонд підприємства.

Сьогодні кошти вже знаходяться на розрахунковому рахунку департаменту, йде процедура списання. Я мав розмову з керівником казначейської служби області, який, в свою чергу, пообіцяв врегулювати це питання на рівні Києва, щоб кошти, які лежать в нас на рахунку, були списані на рахунки «Львівелектротранс», і люди отримають заробітну плату.

За ці кошти ми погашаємо листопад і більшу половину зарплати грудня.  Завтра в людей ці кошти будуть на розрахункових картках».

Своєю чергою, Західноукраїнська інформаційна корпорація повідомила в понеділок:

«Сьогодні, 2 лютого, на площі Ринок працівники Львівського трамвайного депо влаштували пікет міської ради, вимагаючи виплатити їм заробітну плату, заборговану ще з листопада. На місті події працювала репортер «ZIK-Стрім» Олена Маляренко, яка розповіла:

Близько сотні працівників «Львівелектротрансу», обурених постійними затримками заробітної плати, прийшли до мерії Львова, щоб оголосити свої вимоги. Ще раніше вони підготували звернення до міської влади, вимагаючи до 29 січня вирішити питання щодо виплати боргів. Працівники депо зустрілись із представниками міської ради, їм вкотре пообіцяли виплатити всі кошти, але їх вони так і не отримали.

«Нам заборгували гроші ще з листопада. Ніхто не розуміє, що в нас так само і квартплата є, і кредити маємо. А чим це виплачувати? Коли ми збунтуємось, то нам дадуть якусь частину, а потім знову кілька місяців грошей нема. На запчастини жодних коштів теж не виділяють. Трамваї і тролейбуси просто в жахливому стані», – зазначив водій трамвая Ярослав Москаль.

«Мало того, що ми працюємо без вихідних, то за нашу роботу ще й гроші не виплачують. Видадуть частину і все – знову три місяці без грошей. І це вже тягнеться роками. Ми вже колись страйкували: три години не виїжджали з парку. Ходили до Садового, щоб владнати це питання, а мені там порадили Біблію читати», - обурювалася водій трамвая пані Ельза.

До пікетувальників вийшов керівник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець, яки запевнив, що найближчим часом частина заборгованих коштів з’явиться на рахунках працівників  «Львівелектротрансу».

«Сьогодні кошти вже перебувають на розрахунковому рахунку департаменту, йде процедура списання і найближчим часом зарплату нарахують. Ці кошти повністю погасять заборгованість за листопад і більшу половину зарплату грудня», – пообіцяв пікетувальникам Юрій Голець.

Про це повідомляється сьогодні, 2 лютого, на сайті Західноукраїнської інформаційної корпорації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів