Послуги «Укрпошти» подорожчають

14:00 19 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: biz.liga.net

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, затвердила нові граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку.

Про це повідомили на порталі Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, де також розповіли, що розгляд нею питання про нові граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку був ініційованний «Укрпоштою» у зв’язку з набранням чинності нової редакції «Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку», затвердженого рішенням НКРЗІ №260 від 23 травня 2017 року та зареєстрованого в міністерстві юстиції України за №759/30627 від 16 червня 2017 року, а також через зростання собівартості послуг. Як визначено пунктом 1 розділу V Порядку, підставою для перегляду тарифів є зміна ставок податків і зборів (обов’язкових платежів), мінімального рівня заробітної плати, ставок орендної плати, цін і тарифів на паливно-енергетичні та матеріальні ресурси, які не залежать від господарської діяльності операторів поштового зв’язку, але впливають на рівень планової собівартості операторів поштового зв’язку.

ПАТ «Укрпошта» надало для розгляду пакет документів із розрахунками збільшення Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку в середньому на 16%, а саме: на пересилання поштових відправлень у межах України на 12,3% та до іноземних держав – на 43,2%. Пункт 2.100 Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні від 23 серпня 2016 року визначає наступне: центральні органи виконавчої влади та державні колегіальні органи, які є головними розробниками нормативно-правових актів з питань регулювання чинних тарифів для населення на електроенергію, газ, послуги транспорту і зв’язку, приймають рішення після обговорення у відповідних постійно діючих тристоронніх дорадчих органах, утворених за участю представників Спільного представницького органу (СПО) об’єднань профспілок та СПО сторони роботодавців. 

На засіданні відповідної робочої групи була визнана наявність підстав для перегляду тарифів. Рішення про затвердження нових граничних тарифів в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Нові тарифи наберуть чинності з 1 січня 2018 року.

Про це повідомили на порталі Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів