Половина потенційних мігрантів зі Львівщини готова працювати неофіційно, – соціологія

19:58 11 березня 2017 р.

61% мешканців Львівської області мають родичів, які працюють або працювали за кордоном. Найчастіше таких родичів мають мешканці сіл (66%), а найрідше – мешканці Львова (54%). Серед потенційних мігрантів таких є 83%.

Про це йдеться у соціологічному дослідженні, яке замовила ГО “Центр "Жіночі перспективи" в рамках проекту «Зміцнення громадського контролю щодо формування та реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми".

Дослідження було проведене українською дослідницькою компанією GfK Ukraine.

"Львів’яни, які мають намір знайти роботу за кордоном, удвічі більше готові до прийняття ризикованих пропозицій. Серед ключових чинників небезпеки стати жертвою торгівлі людьми при прийнятті ризикованих пропозицій закордонних заробітків переважає готовність працювати без офіційного оформлення (45% потенційних мігрантів погодилися би на це). Така позиція спричинена неусвідомленням ризику, адже практика неофіційного працевлаштування поширена і в межах Україні.Іншими реальними ризиками щодо потрапляння в ситуацію торгівлі людьми є готовність 27% потенційних мігрантів працювати на нелегальному виробництві, 20% - трудитися в зачинених приміщеннях, а 11% готові віддати свій паспорт працедавцю на період працевлаштування",- йдеться в дослідженні.

Дослідження з'ясовує, що кожен п’ятий потенційний мігрант у разі потрапляння в ситуацію трудової експлуатації за кордоном при нелегальному працевлаштуванні не звертався би за допомогою у жодну організацію.

Докладніша інформація буде оприлюднена на прес-конференції, яка відбудеться у вівторок, 14 березня, об 11.00 у Львівському прес-клубі (проспект Шевченка, 11, 2-й поверх).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів