Зміни в оподаткування вносять зі швидкістю світла, – експерт

13:13 4 травня 2016 р.

Фото до новини

Зміни в оподаткування українців вносять зі швидкістю світла. Це допомагає фіскальним органам плодити штрафників і за їхній рахунок поповнювати бюджет.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 4 травня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: "Чому цьогорічні пільги в оподаткуванні зарплати не вивели її з тіні? Як виправити ситуацію?", яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявила директор Західної консалтингової групи Мар’яна Кавин.

Останні шість років вона спостерігала за тим, як і коли вносять зміни до податкових правил в Україні.

- Їх вносять наприкінці липня, коли вже подана квартальна звітність та всі пішли у відпустку. І 28 грудня. Причому зміни, які внесли, публікують 10 січня. Тому виходить, що ми живемо за законами, про які ще не знаємо, - поділилася вона своїми спостереженнями.

Директор Західної консалтингової групи вважає, що фіскальні органи в такий спосіб продукують штрафників.

- Складається враження, що фіскальні органи вносять зміни так, ніби, навмисне хочуть побачити і порахувати, яка кількість підприємців потрапила під штрафні санкції тільки через те, що вони не змогли передбачити зміни, які відбудуться, - каже Мар’яна Кавин.

З нею погоджується і голова Комітету підприємців Львівщини Андрій Гринчук.

- Ми маємо ситуацію, коли нам під ялинку, 28 грудня, держава приносить нові податкові правила, які починають діяти з 1 січня. Для того, щоби хоча би формально виконати вимоги законодавства про опублікування, 31 грудня організовують спецвипуск газети "Голос України". А реально вона на руках у платників податків зявляється не раніше 10 січня, - каже він.

Голова Комітету підприємців Львівщини наголосив, що такі дії уряду заборонені Податковим кодексом.-

Пункт 4.1.9 Податкового кодексу говорить про стабільність податкового закону. Щоби зміни набули чинності з січня наступного року, їх можна публікувати не пізніше, ніж наприкінці червня поточного, - каже Андрій Гринчук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів