До кінця 2013 року курс національної валюти може впасти до 8,20-8,50 грн/$1

12:42 6 вересня 2013 р.

Курс гривні з початку вересня прискорив девальваційний рух, знизившись із 8,1230 грн/$1 до 8,1650 грн/$1 за підсумками торгів у четвер, 5 вересня.

"Підстав для різкої девальвації національної валюти у вересні немає, але за підсумками 2013 року курс гривні може послабнути до 8,20-8,50 грн/$, вважає директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Не бачу причин для різкої девальвації (у вересні - ІФ), але можливі коливання", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомлялося, курс гривні з початку вересня прискорив девальваційний рух, знизившись із 8,1230 грн/$1 до 8,1650 грн/$1 за підсумками торгів у четвер, 5 вересня.

На думку директора Інституту економічних досліджень і політичних консультацій, послаблення курсу гривні у вересні є традиційним явищем, пов'язаним із сезонним зростанням попиту на готівкову та безготівкову іноземну валюту.

Крім того, на його думку, сприяють послабленню гривні девальваційні очікування, що формуються, зокрема, через зменшення золотовалютних резервів.

Крім того, В.Бураковський зазначив, що девальваційний тиск посилюється через поточну загальноекономічну ситуацію.

Водночас, за його оцінкою, курсові перспективи гривні залежать, здебільшого, від прогресу в переговорах про відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), обсягу витрат на оплату російського газу, а також стану зовнішнього ринку запозичень та інвестиційного клімату в країні.

Як повідомлялося, президент України наприкінці серпня повідомив, що українська делегація найближчим часом відбуде на чергові переговори з МВФ про можливість відновлення фінансування.

Інтерфакс-Україна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів