Під Львівською міськрадою опротестовують подорожчання проїзду в маршрутках (трансляція, відео)

14:58 28 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

У понеділок це питання вже вкотре обговорюватимуть на порядку денного громадського слухання виконавчого комітету ЛМР.


Відео: ZIK

 

Повідомляючи сьогодні, 28 квітня, що в понеділок о 14:30 розпочнеться пікет під стінами Львівської міської ради проти підняття тарифів на послуги автотранспорту, Західна інформаційна корпорація зазначила також:

«Це питання вже вкотре обговорюватимуть на громадському слуханні виконавчого комітету ЛМР. Пасажири громадського транспорту вважають подорожчання вартості проїзду до 3 грн. необґрунтованим і готові боротися за право їздити за 2 грн.

Нагадаємо,  що на попередньому слуханні львів’яни погодилися з підвищенням тарифів за умови належного стану маршруток, проте цю умову таки не було виконано.  Зазначимо, що раніше голова депутатської комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Михайло Задорожний наголошував, що правових підстав для підняття тарифів на проїзд на Львівщині немає.

Чи переконають мешканці міста владу? Ви зможете побачити це через stream-трансляцію на головній сторінці сайт ZIK.UA разом репортером телеканалу ZIK Оксаною Маруняк».

Натомість у публікації «Для львівських перевізників і 3 грн. за проїзд – замало. Просять про чотири» Західна інформаційна корпорація прозповіла в понеділок»:

«Львів’янам вже з 1-го травня, щоб проїхати у маршрутці, потрібно буде заплатити 3 грн. Серед основник аргументів ініціатори подорожчання вартості проїзду наводять такі: підвищення цін на пальне та запчастини до маршруток, ріст мінімальної зарплати. 

Уникнути підняття вартості проїзду вже не вдасться. У понеділок, 28 квітня, крапку у цій справі має поставити виконком.

Про це йдеться у сюжеті для програми  «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK (щосуботи о 21:00) Катерини Рибій. Перевізники вирішили вдатися буквально до шантажу. Мовляв, не підтримаєте вартість проїзду – громадський транспорт зупиниться, бо обріс боргами. І міська рада погодилася.

Заступник начальника управління транспорту Львова Ігор Собенко розповідає: «Підняття тарифу пов’язане з тим, щоб забезпечити регулярність перевезень і не зупиняти громадський транспорт в місті Львові».

Попри підвищення  ціни проїзду до 3 грн., голова ЛОО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Іван Велійка обіцяти покращення не береться: «Перш за все, ми обіцяємо нашим кредиторам, що повернемо борги. Друге. Пасажирам нових автобусів не обіцяємо однозначно, тому що цей тариф не дасть можливості закупити нові автобуси. Те, що буде прикладено максимум зусиль зі сторони нашої Асоціації, щоб ті елементи, які фактично повинні бути зроблені навіть і без підняття тарифу, – це чисті автобуси, нормальна поведінка водія, нормальне інформаційне оформлення автобусів».

Водії «маршруток» кажуть, що після двадцять другої години, а подекуди і 21-ї, їм не вигідно їздити: «450 гривень за два дні. Десь взагалі «маршрутки» пусті їздять. Десь битком. Є багато посвідчень»

Водій 14-ї маршрутки Микола Думич наголошує, що 3 гривні за проїзд – замало. Потрібно збільшити оплату до 4 грн.

«При підвищенні ціни до трьох гривень ми будемо виходити «так на так». Тому що зараз, по два гривні працюють всі перевізники собі в збитки. А три гривні, то буде замало. Чотири гривні», – каже водій.

Тим часом пасажири вважають, що і три гривні – забагато. І висувають свої вимоги: щоб не було у «маршрутках» людей «битком», щоб вони курсували частіше, принаймні згідно з графіком, і щоб у салоні було чисто. Вимагають і культури з боку перевізників.

Прикметно, що Львів – не єдине місто, де так нагально переглядають тарифи. У Рівному перевізники теж хотіли зупинитися і страйкувати. А цього тижня виконком підняв ціну до 2,50 грн. Однак 13 травня, за ініціативою міського голови Володимира Хомка, і цю вартість переглянуть.

До слова, у Чернівцях теж хочуть підвищити тариф за проїзд до 3,50 грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів