Перший віце-міненергетики запевнив – на Львівщині видобуватимуть на 20% тонн вугілля більше

21:15 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «iPress.ua» / texty.org.ua

Юрій Зюков очікує, що в 2014-му Львівська область видобуде 1,6 млн. тонн вугілля, в 2015-му – 2 млн. тонн.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляють, що через бойові дії на Донбасі більше вугілля видобуватимуть на Львівщині. Про це сьогодні під час брифінгу у Львові повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков, 

За його словами, внаслідок бойових дій на Донбасі Україна втратила 70% вугілля державних підприємств.  «Ми фактично втратили 70% державного вугільного видобутку через терористичні акти, які відбуваються  на Донбасі», – зазначив заступник міністра.

Він повідомив, що наступного року планується збільшити видобуток вугілля на Львівщині на 20%. «Цьогоріч очікуємо, що Львівська область видобуде 1,6 млн тонн вугілля. Наступного року видобуток зможе сягнути 2 млн тонн», – сказав перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Своєю чергою, генеральний директор ДП «Львіввугілля» Ярослав Шаварський зазначив, що додатково будуть запущені ще дві лави. «Буде запущено лаву 134-ї шахти «Степова», що надасть можливість на добу видобувати на 1 тис тонн більше. Також розпочне роботу лава 306-ї шахти «Відродження». Це ще 500 тонн вугілля в добу. Львівська облрада пообіцяла профінансувати лаву 306», – повідомив він.

Водночас, заступник міністра зауважив, що наразі шахти Львівщини є збитковими. «Середня собівартість видобутку вугілля на Львівщині становить 1600 грн, а його продаж – 1000 грн», – уточнив урядовець. 

Інтернет-видання «iPress.ua», яке передає в четвер ці повідомлення, також додає: «На сьогодні промислові запаси ДП «Львіввугілля» становлять 93 млн тонн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів