Пасажиропотік аеропорту «Львів» зріс за рік на 50,9%

16:48 14 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У понеділок, 14 серпня, під час апаратної наради у Львівській ОДА прозвітувала про діяльність за перше півріччя очільниця Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська.

За інформацією Тетяни Романовської, пасажиропотік аеропорту «Львів» зріс за січень-липень 2017 року зріс на 50,9% в порівнянні з показником аналогічного періоду минулого й досяг позначки в 564,1 тисячі пасажирів. При цьому кількість рейсів зросла на 38,6% (з 4686 до 6493). Кількість рейсів за січень-червень 2017 року склала 5225 (4109 – міжнародних, а 1116 – внутрішніх), будучи на 39% вищою за показник минулого року (3760).

У цьому році також вдалося розширити географію польотів з/до Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького через виконання нових рейсів. Зокрема, з 31 березня авіакомпанія «Роза вітрів» виконує чартерні рейси на лінії Львів-Брешія-Львів (Італія) з частотою два рейси на тиждень. А з 13 квітня «Wizz Air», найбільша лоу-кост авіакомпанія в Центральній та Східній Європі, а також найбільший лоу-кост авіаперевізник в Україні почала виконувати регулярні рейси у напрямку до Вроцлава (Польща). Частота виконання – два рейси на тиждень, з 21 вересня – тричі на тиждень;

Натомість із 6 червня авіакомпанія «Браво Ейрвейз» виконує чартерні рейси у напрямку до Монастіра в Тунісі. А з 18 червня авіакомпанія «Wizz Air» розпочала виконання рейсів у напрямку до Берліна з частотою два рейси на тиждень;

Із 23 червня польська авіакомпанія «LOT Polish Airlines» відкрила новий регулярний рейс зі Львова до Познані з частотою виконання два рейси на тиждень. А з 14 липня АК «МАУ» замість рейсів до Вільнюса, виконання яких розпочато 16 вересня минулого року, здійснює рейси на лінії Львів-Каунас.

Натомість 4 серпня авіакомпанія «LOT Polish Airlines» відкрила новий регулярного рейсу на лінії Бидгощ-Львів-Бидгощ (Польща), що виконується двічі та тиждень. Окрім того, уже восени в аеропорту очікують прийняти мільйонного пасажира. 

Про це повідомили сьогодні, 14 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів