Органічну українську свинину купують Австрія та Німеччина

15:55 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Українська служба «Deutsche Welle»

В Україні – 34 млн. гектарів сільськогосподарських земель. Більшість з цих ґрунтів через нестачу державного фінансування не оброблені хімією. Такі землі цілком придатні до вирощування екологічно чистих продуктів, які можна продавати на європейські ринки за вигідними цінами.

Про це сьогодні, 9 жовтня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі сказав народний депутат Іван Кириленко. Те саме стосується й органічно чистого м’яса.

«Я знаю одного українського фермера, який займається виробництвом органічної свинини і продає її до Австрії та Німеччини»,  розповів Іван Кириленко.

Він також зазначив, що його політична сила – проти ринку землі сільськогосподарського призначення, оскільки це  не торгівля землею, а суверенною територією України.

Іван Кириленко вважає, що держава в особі сільської громади має викупити усі землі за ринковою ціною. Технологія така: сільська рада бере невеликий кредит у державному банку, скуповує певну кількість землі і віддає землю в оренду терміном на 50 років.

Обов’язково має бути оренда на конкурсній основі для того, щоби знати кому і для чого передають землю. Таке вирішення буде вигідне і для держави, і для приватних підприємців, переконаний Кириленко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів