Оренда землі в Мостиському районі зросла у 8 разів

11:22 20 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: v4asno.com

На Львівщині продали право оренди на шість земельних ділянок, повідомило головне управління Держгеокадастру у Львівській області.

19 листопада у Львові відбувся черговий земельний аукціон, на якому продали права оренди шести земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у Бродівському та Мостиському районах.

Загальна площа земельних ділянок, переданих в оренду - 83,9 гектара. Внаслідок конкуренції між інвесторами, розмір річної орендної плати збільшився з 45 до 97,6 тисяч гривень.

Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 49 га, розташованої на території Соколянської сільської ради Мостиського району. На аукціоні ставка річної оренди зросла у вісім разів – з 8 до 67 тисяч гривень.

«Від початку року це 16 земельний аукціон, - каже начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький. - За результатами торгів, спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на Львівщині».

З його слів, всього на земельних аукціонах продано право оренди 107 земельних  ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, загальною площею  - 2,9 тис. га, вартістю – 4,6 млн .грн. (стартовий розмір орендної плати – 1,9 млн.грн.)

За кількістю проданих прав оренди на земельні ділянки та  розміром орендної плати за користування ними, яка надходитиме до місцевих рад Львівщини щорічно, область входить до трійки лідерів в Україні.

Довідка

Наступний земельний аукціон з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення землевпорядники Львівщини планують провести 26 листопада. До продажу запропоновано 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які розташовані на території Сокальського району Львівської області, площею 116,5 га.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів