Нинішній обвал рубля – це перемога Заходу в «тихій, фінансовій, війні» проти Росії, – журналіст (відео)

23:59 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: comments.ua

Кореспондент газети Верховної Ради в Москві Віктор Тимошенко констатує: «Чорні дні» – це привіт із заходу, це той самий «чорний лебідь» для путінської Росії. Крах рубля – це подія, яка для Росії матиме доленосне негативне значення».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Кореспондент газети Верховної Ради України «Голосу України» в Москваі Віктор Тимошенко розповів у сьогоднішній публікації «Чорні дні Путіна»:

«У Росії фінансова паніка. Курси долара і євро в ході торгів на Московській біржі б'ють рекорди.

За чорним понеділком прийшов страшний коричневий вівторок. Курс європейської валюти вже перевищив 100 рублів за один євро, курс американської валюти пробив позначку в 80 рублів за долар.

Рубль повалився в безодню. Російська буржуазія пакує валізи, пролетарі праці готуються до революції.

Наказам Путіна «подешевшати» долар не підкоряється. Уряд Медведєва «завис», до кінця тижня в Росії може бути призначений новий глава кабінету міністрів.

Говорять, що це може бути Олексій Кудрін. Економічні симулякри Заходу, невидимі для російського обивателя, – санкції матеріалізувалися в реальні загрози режиму Путіна, боляче ударили по кишенях мільйонів громадян Росії. Земля затряслася під ногами кремлівської влади.

Банк Росії вирішив підвищити ключову ставку відразу на 6,5 процентних пункта – до 17 відсотків. Підвищення ключової ставки до 17 відсотків означає, що саме під ці відсотки Центробанк РФ комерційним банкам видаватиме кредити.

«Свої» банки тривалий час купували (по суті, займалися спекуляцією) у держави мільйони доларів, «виносили їх на вулицю», продавали за високою ціною, заробляли мільярди, а потім стрімголов бігли з рублями в Центробанк за черговим «вагоном» американських доларів. Сьогодні Центробанк Росії намагається стримати спекуляцію валютою, а також інфляцію рубля.

Чиновники вважають, що мала кількість грошей в обігу призведе до їх здорожчання, а не знецінення. Але підвищення ставки виштовхує людей на вулиці з вилами, готує протести і підриває хвалену путінську стабільність.

Наприклад, ви взяли позику 100 тисяч рублів, а віддавати треба 200 тисяч. А зарплата ж у Росії видається в рублях.

Нинішній обвал рубля – це перемога Заходу в «тихій, фінансовій, війні» проти Росії. Ось так без гармат і танків Путіна поставили на коліна

 Закінчилася путінська ера «халяви», патріотичної бравади, коли доларовий, нафтовий дощ потоками йшов у кишені російських патріотів. Уповноважений з прав підприємців Росії Борис Тітов заявив, мовляв, ми свою валюту убили, «санкції працюють, це безвихідь, далі  розвитку економіки не буде».

«Чорні дні» – це привіт із заходу, це той самий «чорний лебідь» для путінської Росії. Крах рубля – це подія, яка для Росії матиме доленосне негативне значення. Грішно, звичайно радіти, що у сусіда корова здохла, що дах його будинку тече, але мимоволі і мстиво так, – тягне».

Віктор Тимошенко написав це в сьогоднішній тпублікації для інформаційної агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів