Новий опалювальний сезон на Новороздільській та Новояворській ТЕЦ знову під загрозою

20:56 10 серпня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні відбулася нарада з врегулюванням проблемних питань Новороздільської та Новояворської ТЕЦ для уникнення зриву опалювального періоду та недопущення надзвичайної ситуації у містах Новояворівськ та Новий Розділ.

Про це інформує Урядовий портал.
 
У 2018 році Національним антикорупційним бюро України у межах кримінального процесу було накладено арешт на єдині майнові комплекси двох ТЕЦ міст Новий Розділ та Новояворівськ Львівської області з метою припинення розкрадання пільгового природного газу НАК «Нафтогаз України» їх власниками, а також збереження майна для забезпечення подальшого відшкодування збитків у розмірі 2 млрд грн, завданих злочинами, які вчинені з використанням таких ТЕЦ.

Відповідно до рішення слідчого судді та вимог законодавства України активи передані для організації управління Арма задля ефективного управління, а також збереження та збільшення їх вартості. Попередній управитель здійснював управління активами неефективно, що призвело до зростання заборгованості за спожитий газ, не забезпечило затвердження рентабельних тарифів на теплову енергію для населення, не організовано належний облік та контроль відпущеної теплової енергії, збір коштів за споживачів тощо.

"Викликає занепокоєння поточний стан речей управління активами, зокрема, лишаються невирішеними ключові питання, які є визначальними для ефективного управління арештованим майном, а саме: урегулювання відносин з НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укртрансгаз», розмежування функцій виробництва, розподілу та постачання тепло-, електроенергії та затвердження рентабельних тарифів з урахуванням умов ведення господарської діяльності на ТЕЦ. Такі обставини ставлять реальну загрозу успішному проходженню осінньо-зимового періоду, - зазначив Міністр Кабінету Міністрів України.

За результатами наради секретаріат Кабінету Міністрів підготував проект доручення прем'єр-міністра України:

1. Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів звернутись до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду з пропозицією вжити заходів щодо прискорення розгляду питань, пов’язаних із визначенням статусу Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ;

2. Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів вжити заходів щодо ефективного управління майном, що перебуває в його управлінні;

3. Львівській облдержадміністрації за участю Новояворівської та Новороздільської міських рад вжити заходів для погашення у повному обсязі всіма категоріями споживачів заборгованості за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання і забезпечення своєчасної поточної оплати;

4. доручити Національній поліції вжити заходів з метою активізації досудових розслідувань у кримінальних провадженнях за фактом вчинення диверсійних дій невстановленими особами на Новороздільській та Новояворівській ТЕЦ.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів